תביעה נגד חברת נסיעות

  • תביעת חברת נסיעות
    ל | 14/05/2011 16:25

    שלום, אני לא יודעת האם זה המקום הנכון לדון בו בעייתי אבל אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי הכוונה מה עליי לעשות. אני ובן זוגי חזרנו מירח דבש בחמישי האחרון. כל הטיול אורגן וסודר דרך "ימבטבע"- חברת נסיעות מבין היחידות בארץ שמוציאה דילים לסרילנקה ולמלדיבים- שזה היעד אליו רצינו לטוס. התחלנו את הטיול בסרילנקה, ומשם טסנו למלדיבים. הכל הלך חלק והיה בסדר עד שנחתנו בשדה התעופה "מלה"- עיר הבירה של המלדיבים. חיכה לנו נציג מטעם המלון שהיה אמור לקחת אותנו במטוס מים לאי- שהוא בעצם המלון. רק שבמקום לקחת אותנו הוא הודיע לנו שנכון שאנחנו רשומים והכל אבל "ימבטבע" לא העבירה להם עד עכשיו את התשלום עלינו ואם אין תשלום אנחנו לא יכולים לעלות על הטיסה ולהגיע למלון. מצאנו עצמינו במצב מאוד לא נעים, באמצע שדה תעופה עמוס מנסים להתקשר לארץ דרך הנייד הפרטי שלנו ועל חשבוננו כמובן ל"ימבטבע" ולבני משפחה בארץ כדי לנסות שגם הם ידברו איתם בשבילנו. קיבלנו הבטחה שהכל יסודר, עברה חצי שעה וכלום. לבנתיים המטוס שלנו כבר טס. התקשרנו שוב מספר פעמים ושוב קיבלנו הבטחה שמטפלים בנו ושברגעים אלו שולחים למלון פקס והכל בסדר. אבל שום דבר לא היה או נעשה. ישבנו חסרי אונים במשך שעתיים בשדה, כשלרשותינו בדיוק חצי שעה אחרונה עד לטיסה האחרונה של היום שיוצאת מהשדה לכיוון המלון שלנו. המצב היה או לשלם מכספינו ולעלות על הטיסה או להישאר בשדה חסרי כל. סמנכלי"ת החברה שידברה איתנו בסופו של דבר רמזה לנו שאם זה עניין של זמן שנשלם וכשנחזור לארץ גם נתבע אותם ונקבל פיצוי. שילמנו 1936 דולר בכרטיס אשראי. מיותר לציין שהגענו למלון עצבניים ומתוסכלים. טיול מסוג זה הוא טיול יקר גם ככה, ושילמנו עליו מכספינו האישי וכל גרוש מעבר לכך עשוי לכאוב לנו מאוד בכיס כי אנחנו זוג צעיר בתחילת הדרך שרק התחתן. בערך יומיים אחרי התחברנו לעוד שתי זוגות ישראלים ששהו איתנו במלון והגיעו בטיסה יחד מהארץ למלדיבים כמה שעות לפנינו באותו היום שלנו, וכששני הזגות הגיעו באותו הבוקר לשדה תעופה, המלון הסכים כנראה לקבלם אחרי הבטחה של "ימבטבע" שיעבירו את התשלום ובגלל שהם לא העבירו כשאנחנו כבר הגענו המלון כבר התיחס אלינו בצורה פחות סלחנית. אחד מהזוגות חיכו לזוג נוסף שהיה אמור להצטרף אליהם לנופש והם יצרו איתם קשר והתריאו בפניהם על הבעיה מראש, וגם אותו זוג הגיע לשדה שילם מכספו כמונו והגיע למלון. רוב הטיול התעסקנו ארבעת הזוגות בלדבר עם החברה ולראות מה עושים. שתי הזוגות שלא שילמו וגם לא עוקבו בשדה כמונו ידעו כי ביום האחרון לנופש לא ישחררו אותם ללא תשלום. ביום האחרון אחרי צרחות ואיומים, שלפה הסמנכלי"ת של "ימבטבע" כרטיס אשראי ושילמה על שתי הזוגות ונתנה לי הבטחה שהתשלום שלי יחכה לנו עם פיצוי בארץ. בשישי הגענו למשרדי החברה ונוכחנו לדעת שאין שם אף אחד למרות שהם עובדים בשישי. הפחד הכי גדול שלנו הוא שהחברה נמצאת במצב של פשיטת רגל. אנחנו לא יודעים איך ומה לעשות כרגע בכדי שדבר ראשון כמובן נקבל את מה ששילמנו כפול. שלא לדבר על פיצוי שאנחנו מאוד חושבים שמגיע לנו לאור העוגמת נפש שנגרמה לנו. אני מאוד אשמח להכוונה בנושא ומה ניתן לעשות. מה הן זכויתינו ומה מגיע לנו וכמה. תודה!

    • תביעה נגד חברת נסיעות
      עו"ד אלון אבלה | 15/05/2011 06:15

      שלום, 1. לאור נתוני הפניה אין ספק שעומדים לך עילות תביעה חוזיות ונזיקיות כנגד חברת הנסיעות. 2. ככל שהחברה אינה נמצאת בשלבי פירוק, כדאי יהיה שתחברו לכל הזוגות שנפגעו מהחברה ותגישו תביעה אחת בשם כולם כנגד החברה. 3. אם החברה נמצאת בהליכי פירוק אז הסיכויים לקבלת הפיצויים פחותים בהרבה ויש לבצע פועולות שונות בנושא על מנת לקבלם. 4. בכל מקרה אמליץ לך לשאול את שאלתך גם בפורום הצרכנות באתר המקצועי בפניות מסוג זה. בהצלחה

      • תביעה נגד חברת נסיעות
        ל | 15/05/2011 09:10

        אני אשמח לקבל קישור לאתר עליו אתה מדבר

        • תביעה נגד חברת נסיעות
          עו"ד אלון אבלה | 16/05/2011 08:17

          שלום, 1. התכוונתי לפורום דיני הצרכנות באתר זה. בכל מקרה מצ"ב לינק: http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=233&OID=88016 2.בנוסף, ניתן לפנות בעניין למועצה הישראלית לצרכנות, מצ"ב לינק: http://www.consumers.org.il/ בהצלחה