השתתפות דמי נכות כלפי ביטוח לאומי

  • השתתפות בדמי נכות שמשולמים לאדם שנפצע בביתי
    עמית | 13/05/2011 18:25

    במסגרת עבודות מיזוג אוויר שביצע ביחד עם עובדים נוספים בביתי לפני כ-7 שנים נפצע אחד העובדים באורח קשה. העובד שריסק את רגלו נותר נכה בשיעור של 30 אחוז, ובהתאם- החל לקבל דמי נכות מידי חודש. באחרונה פנה אליי הביטוח הלאומי-בתיווך של משרד עורכי דין..- בבקשה שאשתתף בתשלומי הנכות להם זכאי העובד(באותה התקופה לא הייתי מבוטח בפרמייה הכוללת ביטוח צד ג'..). זאת- אף שהעובד לו סופקה סביבת עבודה בטוחה ונוחה נפגע אך ורק כתוצאה מהתנהלותו הרשלנית שתחתיה נמנים התעלמות מנהלי הבטיחות המוגדרים לעבודות מהסוג שביצע והליכה נגד השכל הישר.. יתרה מזאת- לא רק שלא בגלל התנהלות רשלנית מצידי נפגע העובד, אלא גם שמיד לכשהבחנתי בפציעתו- הגשתי לו סיוע רפואי ראשון במעלה, תוך שדאגתי שיפונה לבית החולים ושמקום הפגיעה יצונן! יצויין שהעבודות נעשו על פי חוק!! ולשאלתי- האם לדעתכם-בהנחה ויקבלו את גירסתי לאירוע ולגורמים לו- אדרש להשתתף בדמי הנכות? ואם כן- כמה אני צפוי לשלם, ובאיזה אופן? מידי חודש? באופן חד פעמי? האם קיים סיכוי שאדרש להיפרד מעשרות אלפי שקלים? האם ייצוג מטעם עו"ד צפוי להקטין את שיעור התשלומים? תודה מראש למתייחסים.

    • השתתפות דמי נכות כלפי ביטוח לאומי
      עו"ד אלון אבלה | 15/05/2011 06:08

      עמית שלום, 1. המקרה שלך הינו דוגמא קלאסית לתביעת שיבוב מטעם המוסד לביטוח לאומי. 2. עקב הנזק שנגרם לפועל בסביבת העבודה שהיתה באחריותך, תובע אותך הביטוח הלאומי להשיב לו את כספי הנכות ששילם לעובד שנפגע. 3. שים לב למועדים, כי ייתכן וישנה התיישנות בתביעה. 4. כל טענותיך המשפטיות שהעלת בפניה ראויות ויש להתייחס להן ולפתח אותן. 5. מומלץ שתשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום הנזיקי של ביטוח לאומי, כך ייתכן שבסופו של יום דרישת הבל"ל תדחה במלואה (זאת אני מציין בכלליות בלבד). בהצלחה