תשובה - שיק בטחון

  • שק ביטחון
    חנה | 09/05/2011 17:39

    שלום, אני בעלת דירה שהושכרה לדייר אשר משלם לי בשיקים ובנוסף כערבון לקחתי שיק ביטחון לשוכר חזרו 2 שקים אשר הצלחתי לפדות אותם בסופו של דבר כשהפקדתי את השקים שחזרו בתאריך שהשוכר מקבל משכורת והסכום שולם ללא ידיעתו בעוד חודש ימים הדייר צריך לעזוב את הדירה ויש חובות של ארנונה מיים  וגז והדייר מתעלם מחובותיו מספר הודעות נשלחו לשוכר אשר מתעלם מהודעות אלו כמו שהזכרתי קודם יש לי שיק ביטחון חתום על ידו האם אוכל לפרוע את שיק הביטחון כדי לפרוע את חובותיו גם כשסכום הכולל של החובות פחות מסכום השיק  שיק הביטחון הוא בסכום של 20 אלף שח והחובות לא עוברות את הסכום 5000 למי אני פונה עם השיק ומה קורה איתי אם השיק חוזר מחוסר כיסוי כמו שקרה לפני ומה אני עושה עם ההפרש אודה לכם על תשובה מהירה

    • תשובה - שיק בטחון
      עו"ד אלון אבלה | 11/05/2011 12:16

      חנה שלום, 1. ראשית, אני יוצא מנקודת הנחה שהשיק הוא לפקודתך. 2. אם השוכר לא יפרע את חובותיו הפקידי את השיק לחשבונך. 3. אם השיק יחזור תוכלי לפתוח בהליכי הוצל"פ כנגד השוכר. 4. לגבי היתרה, אם השיק יכובד, סביר הוא שהשוכר יטען להחזר כספי. במצב זה, ייתכן ויהיה כדאי להשיב לו סכום מסוים, בניקוי סכום החובות, וכן סכום הטרחה שנגרמה לך. בהצלחה