תשובה

  • שימוש בברז כיבוי אש לצורך שטיפת רכב
    אייל | 02/04/2011 20:53

    אתמול בסביבות השעה 17:00 השתמשתי בטיפשותי בברז כיבוי האש לצורך שטיפת הרכב (מילאתי דלאים). למקום הגיע שוטר שראה אותי וקרא לפקח של העיריה.הגיע הפקח ונתן לי דו"ח על סך 430 ש"ח על הסעיפים הבאים: שימוש בברז כיבוי אש ללא אישור, שפיכת מים ברבים ושטיפת רכב ברבים.בנוסף לדו"ח הפקח לקח ממני את הפרטים שלי ורשם אותם, בטענה שהעירייה או גוף אחר יטבע אותי אזרחית על השימוש במים.השאלה שלי אם מבחינה חוקית זה אפשרי להישפט פעמיים על אותו הסעיף, במידה ואני משלם את הקנס ?

    • תשובה
      עו"ד אלון אבלה | 02/04/2011 23:07

      אייל שלום, 1. אין קשר בין ההליך הפלילי (קנס) לבין ההליך האזרחי, שיכול ויינקט כנגדך. 2. הקנס נועד להענישך על שימוש שלא כדין (בניגוד לחוק עזר עירוני) בברז כיבוי האש. בהליך האזרחי, יכול ותידרש לשלם עבור הנזק הכספי שיצרת לעירייה או לגוף המסוים. 3. ראה כאנלוגיה, את עבירות האינוס בבתי המשפט. מחד, המדינה מאשימה את הנאשם וגוזרת את דינו במאסר. ומאידך, הנפגעת יכולה לתבוע אותו במישור האזרחי ולדרוש ממנו פיצויים בגין הנזקים שגרם לה. בהצלחה