כן אתה יכול

  • האם אני יכול לייצג את אמא שלי
    ירוחמי | 21/03/2010 18:17

    שלום לכם, אמא שלי נמצאת בסכסוך עם פולשת שניכנסה לדירה שלה. אמא שלי מאוד מתוסכלת כי כמה עו"ד אמרו לה דברים הפוכים ,לקחו כסף ולא עשו כלום. חשוב לציין שאמא שלי היא בת74 לא כל כך יודעת עברית, ואני רוצה להגיש בקשה בשמה לבית משפט,האם אני יכול לייצג אותה?ואו האם אני יכול לתבוע בשמה?מה ניתן לעשות? תודה יהודה

    • כן אתה יכול
      דנה | 21/03/2010 18:58

      אתה יכול לייצג את אמא שלך במידה והיא תיתן לך יפוי כח, אולם עליך להיות מאוד זהיר במה שאתה עושה תביעה לסילוק יד צריכה להיות די פשוטה אם מתקיימים תנאים מסויימים, ובמידה וקיבלתם דעות שונות מעו"ד כפי הנראה המצב לא פשוט, בכל מקרה תביעה לסילוק ידו של פולש במקרקעין כדאי שתתברר בהליך בשם "סדר דין מקוצר" אמורים להתקיים 3 תנאים ברורים: 1. התביעה היא לסילוק יד ממקרקעין. 2. פינוי מושכר שחוק הגנת הדייר אינו חל עליו (במידה וכן חל החוק לא ניתן לתבוע בסדר דין מקוצר) 3. יש לך ראיות בכתב שהנכס שלך (נסח טאבו). כמובן יש עוד ראיות שאתה צריך למשל חוזה שכירות אם יש אבל זהו הבסיס ושוב זהירות נדרשת כאן . בהצלחה

      • תודה לך.....אך ברשותך
        ירוחמי | 21/03/2010 19:16

        העניין הוא יותר מורכב.אמא שלי והאחים שלה הם היורשים של הדירה הנ"ל. אמא שלי והאחים שלה עדין לא הוציאו צו ירושה להוריהם.לציין הסבתא השאירה צוואה נוטריונית,שבה היא מורישה את הדירה ל6 ילדיה.אחת היורשות ניפטרה ולא נעשה גם לה צו ירושה.הבת של היורשת שניפטרה ניכנסה לדירה-והיא הפולשת.מכאן שהיא גרה שם ללא אישור היורשים,וללא שום חוזה,וגם לא משלמת את החובות על הדירה. פנינו לכמה עו"ד וכל אחד אומר משהו אחר, כמו למשל שאמא שלי צריכה קודם להוציא צו ירושה,וזה מוזר כי מה אמא שלי לא יכולה לגור בדירה של אמא שלה ללא צו ירושה ואילו הנכדה כן יכולה בעוד לנכדה אין צו ירושה של אמא שלה ושל סבתא שלה. האם זה הגיוני?לי נמעס מכל העו"ד... ואמא שלי ביחד עם האחים שלה מאוד מתוסכלים..ןלכן אני חושב להגיש בעצמי תביעה .........שבה אני תובע בשם אמא שלי.........האם זה אפשרי? שוב תודה יהודה

        • אתה יכול אבל כרגע אין טעם
          עו"ד רוקח יפית | 21/03/2010 22:59

          ירוחמי שלום, על פניו המצב בו אמא שלך והאחים שלה מצויים הוא בעל פתרון די פשוט ומהיר אינני מבינה מדוע קיבלתם חוות דעת שונות מעו"ד, כרגע אין לך את מי לתבוע אלה ישנם מספר פעולות אותם צריך לעשות, אתה צריך עו"ד שיטפל במקרה בדרך הנכונה,(למרות שעקרונית אתה יכול לייצג את אמא שלך אבל לדעתי זה יכול לסרבל את המצב) בהצלחה

          • תודה רבה
            ירוחמי | 22/03/2010 07:57

            אשמח לדעת מה הן הפעולות. שוב תודה ,יהודה

    • אל תשכח שכר טרחה ראוי -חמין לשבת  לת
      עו"ד א.א | 21/03/2010 19:53