יש מוסד מיוחד המטפל במקרים כגון אלו

  • תלונה נגד עורך דין
    איגור | 21/03/2010 12:58

    לפני 3 שנים הגשנו תלונה דרך עורך דין על זה שכן מלמעלה הציף אותנו ומסרב לתקן. עורך דין משך את זה 3 שנים. לא מזמן נודע לי(התייעצתי אם עורך דין ואנשים שעברו את זה), שהוא בכלל לא היה אמור להתעסק אם זה אלא רק למלא איזה שטופס ואני מגיש אותו לבית משפט לתביעות קטנות. וזה אמור לקחת גג חצי שנה. הוא כל פעם אומר שאחרי חודש תקבלו את הכסף, אחרי שבוע תקבלו את הכסף, בסוף שבוע הבא 100% תקבלו את הכסף, תשלמו לי עוד 700 ש"ח כדי להגיש המשך הטיפול..." .למרות ששילמתי כבר כמעט 2000 ש"ח על ההליך הזה. עכשיו הוא הגיש משהו ואומר שמחכה תשובה מבית המשפט. יש לי את ההקלטות על איך שהוא כל פעם אומר משהו אחר. האם מה שהוא עושה חוקי? הרי יותר מ3 שנים זה נמשך. אני לא רוצה כסף, אני רק רוצה להגיש תלונה נגדו כדי שאנשים אחרי לא יפגעו ממנו. האם אני יכול להגיש והאם כדאי? תודה איגור

    • יש מוסד מיוחד המטפל במקרים כגון אלו
      דנה | 21/03/2010 14:36

      יש לפנות בתלונה מסודרת בצירוף השתלשלות העניינים לוועדת האתיקה , לאחר שתקבל תשובה מהם תוכל להעריך את סיכוייך באשר להגשת תביעת רשלנות בבית המשפט. בהצלחה

      • תלונה נגד עורך דין
        איגור | 21/03/2010 16:27

        הגשת התלונה לוועדת האתיקה לא תיצור קשר עם העורך הדין? הכוונה שלי היא: ההורים שלי עדיין בתקווה שהעורך דין יתן להם את 2500ש"ח שהבטיח(למרות שבהתחלה זה 15000, אחרי זה הוא אמרת שיוכל לשכות רק ב 10000 ועכשיו ב2500 מקסימום). ולכן אני מפחד שהגשת התלונה לוועדת האתיקה תיצור קשר עם העורך דין, ואז הוא בכלל לא ימשיך את התהליך וההורים יפסידו את 2000ש"ח ששילמו לו. האם בשביל הגשת התלונה לוועדת האתיקה צריך לקחת ממו את התיק או שהוא יכול להמשיך ואני יכול להגיש את התלונה במקביל? הגשת התלונה לוועדת האתיקה זה בעצם "טיוטה" ואחרי התשובה מהם אני מגיש תלונה "אמיתית"? תודה איגור

        • מה מומלץ לעשות
          yulia1 | 22/03/2010 17:16

          איגור שלום. מניסוח שלך אני רואה שאתה לא עו"ד, על כן ברור כי כאן בפורום עו"ד אף אחד לא ייתן לך ייעוץ משפטי לפיו תפעל, כוון שעלינו על עו"ד חלה האחריות המקצועית עבור הייעוץ. משום כך, אני אמליץ לך בחום לעשות צעדים כאלה: 1)לגשת אישית ללשכת עו"ד של המחוז לו שייך עו"הד (יש לנו 5 מחוזות) ולשאול כיצד עליך לפעול ומה הם יהיו תוצאות של הפעולות שלך וכן לברר האם התלונה שלך תעכב את הטיפול בתיק שנמצא אצל העו"ד. מבחינתי (שהיא לא מחייבת) הגשת תלונה ללשכה לא עלולה לעכב את הטיפול בתיק שלך. 2)אחרי שהוגשה התלונה ללשכת עו"ד והיא נדחתה יש לך זכות ערעור – על תשכח על כך ולא מומלץ לזנוח את ההליך באמצע הדרך. במידה והערעור נדחה, מותר לפנות לנציב תלונות הציבור נגד לשכת עו"ד (הפרטים יש לקבל בטלפון של לשכת עו"ד) כדי להקל עליך, אתן לך מס' טלפון של לשכת עו"ד מחוז חיפה ושם תוכל לברר את הפרטים הנחוצים לתחילת ההליך : 04-8537079 או באתר של לשכת עו"ד 3) דע לך, כי קרוב לוודאי שהעו"ד ההוא יודע להתמודד עם התלונות כאלה, לפיכך מומלץ לשכור עו"ד לצורכי ניסוח נכון של התלונה .