זכויות ירושה

  • את דעתכם בבקשה
    ירוחמי | 16/03/2010 11:58

    לפני כ3 שנים ניכנסה פולשת, לדירה ששייכת ליורשים ואחת היורשות היא אמא של הפולשת,ולאמא של הפולשת אין צו ירושה שמוכיח שאכן היא היורשת. לפני כחודשיים פנינו אליה באמצעות עו"ד שעליה לפנות את הדירה תוך 30 יום ואם לא ,ניתבע אותה. הפולשת השיבה לנו באמצעות עו"ד, שהיא גרה שם בזכות ולא מפנה,ואין לה מניעה ששאר היורשים יוכלו להיכנס לדירה ולשהות בה. חשוב לציין שהפולשת גרה עם משפחתה והחליפה צילנדר ובגלל הסיכסוך. אין אנו מדברים איתה. האם הטענה שלה,למרות שעדין לא הוכח שיש לה זכויות היא רצינית? או מגוחכת שבית משפט לא יכיר בה? תודה יהודה

    • זכויות ירושה
      איציק שר שלום | 16/03/2010 16:22

      שלום, לדעתי, אין לגברת המדוברת, שגרה בבית, כל חזקה עליו והיא חייבת לפנותו כחוק. זכויות לא לוקחים ובטח לא הבת של מי מהיורשים שבחיים, אלא מקבלים בצו מסודר. ככל שינקטו כנגדה הליכים, היא תפסיד ואף תשלם הוצאות. בכל אופן מציע לשאול גם בדיני משפחה ונדלן.

      • תודה,אך להזכירך...הפולשת היא בת של יורשת
        ירוחמי | 16/03/2010 19:05

        שהיורשת היא אמה שלה ולאמא לא נעשה צו ירושה. תודה יהודה

        • המשך
          איציק שר שלום | 18/03/2010 16:49

          זה שאמה של הדיירת הנוכחית הנה יורשת פוטנציאלית, אין לדיירת זכויות כל שהן לקחת את החוק לידיים ולגור בבית לו לה.

          • תודה, ברשותך......העניין מאוד מציק לנו
            ירוחמי | 18/03/2010 22:05

            אם אפשר לשלוח אותי לחוקים שנוגעים לעניין ואו תקדימים...ואו פסקי דין........שניתנו בנושא, אשמח לדעת. צודה יהודה