במקרה שאתה מתאר...

  • שאלה בנוגע לחוק הספאם
    ירון | 11/03/2010 17:37

    שלום רב, מקווה שהגעתי למקום הנכון.. אני לא עורך דין, ולא מתמצא בדינים. רציתי לשאול האם חוק הספאם מדבר על דואר אלקטרוני (מייל) בלבד? האם החוק תקף גם לגבי סמסים פרסומים? בשנה האחרונה אני מקבל מאות סמסים מטרידים בעלי תוכן פרסומי, ממספר מקוצר לא ידוע (שלא ניתן לצלצל אליו), ובתוכן הפרוסמי מעולם לא היתה אופציה או לינק לעשות "הסרה מרשימת תפוצה" או משהו בסגנון. שלא נדבר על החוצפה של החברה שרק עכשיו אני מגלה שחייבה אותי במשך פחות משנה בסכום של כמעט אלף שקלים! האם חוק הספאם תקף גם לגבי סמסים? ואם כן, באילו דרכי פעולה מומלץ לנקוט? תודה לעונים!

    • במקרה שאתה מתאר...
      עו"ד | 15/03/2010 17:54

      היו בעבר מקרים דומים (אמנם לא זהים אבל דומים) אשר הוגשה בתחילה עתירה לגילוי שולח הודעת הס.מ.ס (שית הטלפון במקרה המקורי) ומשם הדרך לתבוע את המזיק לא ארוכה (גם לא קצרה חביבי). כמו כן, תמיד קיימת האפשרות של תביעה ייצוגית של כלל הנפגעים.