ניהול עסק עצמאי ללא רישום כחוק

  • עסק ללא רשיון
    עו"ד ליה | 08/03/2010 10:57

    שלום לכם, פנתה אלי לקוחה שהיא ספרית במקצועה. אין לה עוסק מורשה והיא עובדת ממש מעט לקרובי משפחתה ולכמה בחורות נוספות. יש לה הכנסה של קרוב ל 1000 ש"ח בחודש. לכן היא חשבה שלא צריך לפנות לרשויות המס לקבלת רשיון לעסק. לעניינינו, היא טוענת שיש כמה מההחורות שחיבות לה כסף, כמעט 4000 ש"ח. היא פנתה אליהן והן לא מכחישות את החוב אך תמיד אומרות לה שבחודש הבא בטוח יתנו לה את כספה. היא ביקשה ממני לשלוח להן מכתבים מטעמי כעורכת דין. השאלה שלי האם זה אפשרי או שעדיף לדבר איתם בטלפון ולבקש שיסדירו את החוב? שליחת מכתבים לבנות יכול להוות הוכחה שהיא עובדת בלי רשיון שכן אנשים חייבים לה כסף. מה דעתכם עליי לעשות במצב הזה? ואיך לתמחר את העסקה? תודה ויום טוב

    • ניהול עסק עצמאי ללא רישום כחוק
      איציק שר שלום | 08/03/2010 14:09

      ליה שלום, בטרם אכתוב את שלדעתי יש לעשות בעניין חוב הלקוחות, ברצוני להפנות לעצם העובדה שהיא מנהלת עסק עצמאי ללא רישום וניהול ספרים. ה"אי דיווח לרשויות המס", הנו שולי ביחס לעובדת ה"אי דיווח לביטוח לאומי" וביטוח עצמה מתביעה ישירה של מי מהלקוחות שחלילה תפגע או תחשוב שהיא נפגעה בעת מתן השירות. בשל הכנסותיה המועטות, היא יכולה לפתוח תיק במ.ע.מ כ"עוסק פטור", מה שהיה פעם "עוסק זעיר" ובמקביל תדווח לביטוח לאומי ומס הכנסה. היא חייבת להוציא קבלה {לא חשבונית} על כל תשלום שהיא מקבלת וכן לשריין עצמה מבחינה ביטוחית מול תביעת לקוחות. לעניין החוב - אין ספק שהוצאת מכתב מטעמך תכניס אותה ל"מילכוד" שבו עלול מי מהלקוחות להשתמש בזה כנגדה מול רשויות המס. אפשר לנסות טלפונית ולהזהיר בפני נקיטת הליכים משפטיים. יש לקחת בחשבון שמי מהלקוחות יכול לבקש קבלה, מה תעשה אז?!