פס"ד מאושר - פרשנות

  • מהו פס"ד מאושר? דחוף!!!
    מתמחה | 01/03/2010 19:15

    בתביעת נזיקין בהסכם הפשרה נכתב "הסכום יומצא לב"כ הנתבעת תוך 30 יום מיום שיומצא למשרד ב"כ הנתבעות פס"ד מאושר המאשר את הסכם הפשרה ונותן לה תוקף של פס"ד". השאלה הנה מהוא פס"ד מאושר? האם פס"ד מאושר זהו הסכם הפשרה אם חותמת נאמן למקור? האם מדובר בפס"ד הנותן תוקף להסכם הפשרה בלבד? אם כן, האם כאשר בהמ"ש נותן תוקף להסכם הפשרה הוא ממציא את פס"ד לשני הצדדים בפקס באופן אוטומטי? אודה להפניות למקורות משפטיים. תודה מקרב לב על העזרה

    • פס"ד מאושר - פרשנות
      איציק שר שלום | 01/03/2010 19:33

      שלום, הכוונה היא שבית המשפט נתן תוקף של פס"ד להסכם. היות והוא בהסכם, אזי הוא חלוט מרגע פסיקתו. זאת אומרת שהצדדים לא יכולים לבקש ביטולו, אלא במקרים נדירים ומיוחדים מאד. מזכירות בית המשפט אמורה להעביר העתק ממנו לכל צד בהסכם.

      • ידידי תבדיל בין אישור הסכם לבין מתן תוקף פסק דין
        עו"ד זוכמיר | 02/03/2010 23:10

        לכאורה אחד הם אך לא כך..ראשית מאשרים הסכם ולאחר מכן ניתן תוקף פסק דין ישנם הסכמים אשר למרות שאושרו, ,לא ניתן להם תוקף פסק דין וצריך לבקש..

    • פס"ד מאושר= פס"ד שמח!!!
      פוזי | 05/03/2010 12:22

      בצחוק כמובן.... שבת שלום