חלוקת רכוש וכספים בהליך גירושין

  • כסף....
    מבול]בל]ת | 01/03/2010 13:31

    שלום, לי ולבעלי יש חסכונות של 250 אלף ש"ח בחשבון משותף. אנו שוקלים פרידה ואני מתכננת לקחת 3/4 מהסכום לפני הפרידה כי אני יודעת שמבחינה חוקית הנוהל לחלוקה הוא שוה בשווה אבל אני אשאר עם שני ילדים קטנים וברור שאזדקק ליותר. שאלתי היא מה הוא יוכל לעשות לאחר שיגלה זאת ומה העונש שאקבל אם בכלל יש עילה שכן הכסף הוא גם שלי. תודה רבה

    • חלוקת רכוש וכספים בהליך גירושין
      איציק שר שלום | 01/03/2010 17:35

      שלום, את שאלתך היית אמורה לשאול בפורום דיני משפחה. היות ויש ביכולתי לענות, אענה לך בקצרה. בכל הליך גירושין יש הליך שנקרא "איזון משאבים", שזה אומר, בו כל צד מציג לבית המשפט את רכושו וכספו, כמו כן את המשותף, ואז בית המשפט מחליט על חלוקה הגיונית, כשהוא כמובן לוקח בחשבון את חזקת הילדים. בית המשפט לוקח בחשבון גם את זכויות הצדדים בקרנות הפנסיה ותגמולים, בהתאם לזמן היחסי שהזוג ניהלו משק בית משותף. שורה תחתונה - לא מציע לבצע מהלך כפי שכתבת, שכן זה יראה כ'מחטף'. מה שכן כדאי לעשות, זה לבקש מבית המשפט / הדין, לעקל את כל הרכוש והכספים המשותפים, עד להחלטה סופית בחלוקה או שבכלל תגיעו להסכם. אין ספק שגילו מהלך כפי שכתבת, יגרום לקושי ומכשול בהשגת הגט מצד בעלך. עדיף לנהל את הכול בצורה מכובדת.