גבית שכ"ט עתידי

  • למי שייך הכסף במצב של עיקול?
    עו"ד אנונימי | 24/02/2010 01:14

    יש לי לקוח פוטנציאלי שמצוי בחובות ורוצה להגיש תביעה (שאינה קשורה לחובות שלו). נניח שאקח את התיק, אגיש תביעה ואזכה. מה יקרה אם יטילו עיקול על הכספים שלו שמצויים אצלי? האם שכר הטרחה שהוסכם בינינו (אחוזים, לצורך העניין) שייך לי? או שמא הכסף שייך לו ואני אהפוך לנושה? תודה.

    • גבית שכ"ט עתידי
      איציק שר שלום | 24/02/2010 09:39

      שלום רב, אם מדובר בכסף שלו שנמצא בידך, אזי איך, מי שאמור לדעת, יידע זאת ויטיל עיקול? לא ציינת באלו נסיבות הכסף בידך? אם מדובר בכסף שלא הוטלה עליו מגבלה, אזי זכותך לקחת ממנו את שכרך בהתאם לתוצאות המשפט וההסכם שנחתם עימו.

      • גביית שכ"ט
        עו"ד אנונימי | 24/02/2010 09:47

        לגבי הנסיבות: אני מדבר על מצב שבו אני מייצג לקוח שזוכה בתיק בבימ"ש (לא הוצל"פ) והנתבע צריך לשלם כסף ללקוח שלי. כמובן שבהסכם שכ"ט מצויינת אפשרות קיזוז. לגבי העניין הראשון (עיקול): אם נושה יודע שהלקוח שלי הגיש תביעה, הוא עשוי להטיל מראש עיקול, עוד לפני שהלקוח זכה בכסף. לגבי העניין השני: נניח שאין עיקול, אך הלקוח הוא חייב מוגבל באמצעים ו/או שבוצע איחוד תיקים. האם עדיין מותר לי לקזז את שכר הטרחה שלי? והאם אין לכך השלכות אתיות? שוב תודה.

        • המשך
          איציק שר שלום | 24/02/2010 13:32

          שלום רב, לא רואה שום 'השלכה אתית', שכן, את שכר טרחתך אתה אמור לקבל מהמקור הראשון שיש בו כסף זמין והוא של הלקוח לו נתת שירות ואף סכמת עימו בעניין. מה גם שהוא מסכים שתיהיה 'נאמן' מטעמו. אין ספק שצד ג', {כדוגמת נושה מתיקי הוצל"פ שיודע או שיידע מהעניין} יכול לבקש מראש ההוצל"פ להטיל עיקול על אותם כספים של אותו לקוח אצלך. בכל אופן, ולמען השקט הנפשי, הייתי מציעה שתעביר את שאלתך גם ללשכת עוה"ד.