יש אפשרות לפתוח כתביעה בסכום קצוב, אך קח בחשבון כי

  • תביעה לסכום קצוב שאלה
    אורן | 14/02/2010 13:18

    שלום לכם חבריי יש לי שאלה קטנה יש לי לקוח שיש לו שיק מסוף שנת 2006 שהוא לא הפקיד אותו אז בטעות וכיום הוא רוצה לפדות אותו, מאחר ואי אפשר להפקיד אותו, האם אני יכול להגיש תביעה לסכום קצוב כאשר הראיה היחידה שלי היא אותו שיק? אודה לתשובתכם

    • יש אפשרות לפתוח כתביעה בסכום קצוב, אך קח בחשבון כי
      hu | 15/02/2010 15:48

      לגבי הריביות, במידה ותוגש התנגדות, סיכוי רב שהוא יקבל את הקרן. אני מציעה לך לשלוח התראה לפי הדרישות בתביעה בסכום קצוב ס' 81 לחוק תבקש מהלקוח מסמכים אודות נסיבות מתן השיק, על מנת שהתביעה תהיה יותר ממבוססת. בכל מקרה התיישנות היא 7 שנים. בהצלחה

    • התשובה בקצרה, כן התשובה הארוכה...
      עופר | 15/02/2010 15:51

      ראשית, הייתי מוציא מכתב דרישה למושך השיק ומבקש את הסכום הנקוב בו. הסיבה לכך היא ששיק ניתן להפקדה עד חצי שנה מהמועד אשר נרשם לפרעון. מרגע שעברה תקופה זו, ההתיישנות של חוב היא כרגיל (7 שנים). מכתב הדרישה הראשוני הוא ראשית למנוע הליך בבית המשפט היה וניתן היה ליישב את החוב מחוצה לו שהרי יש חייב שלא שילם ובעל חוב שלא קיבל כסף ולכן כל עוד לא סרב בעל החוב לפדות אותו נסה לגבות את החוב באמצעות לחץ. היה ואין תשובה תוך הזמן שנתת במכתב הדרישה ניתן להגיש התביעה על סכום קצוב ללא שום בעיה כשהראיה היחידה היא השיק. דרך אגב, השיק חזר או לא הופקד? רצוי גם לברר כצעד מקדים טרם הגשת תביעה את יכולתו של מושך השיק לשלמו (הכוונה לחברה שהיא חדלת פרעון או מוגבל באמצעים שניתן לבדוק בקלות ולהמנע מתשלום אגרה סתמי ופסק דין אשר איננו בר ביצוע.)