לדעתי כן, בין אם מדובר בשותפות או בחברת עורכי דין

  • האם משרד עו"ד מהווה אישיות משפטית ????  לת
    י. כהן | 02/02/2010 17:38

    • לדעתי כן, בין אם מדובר בשותפות או בחברת עורכי דין  לת
      מיכל | 03/02/2010 00:09

    • -

      -

      • שתינו לא דייקנו, כי...
        מיכל | 03/02/2010 13:38

        אמנם שותפות אינה אישיות משפטית נפרדת, אולם טרם הוכרע בפסיקה אם שותפות בלתי רשומה מהווה אישיות משפטית נפרדת אם לאו (פס"ד שדות). בכל מקרה, נושא האישיות אינו רלוונטי במקרה של חברות ושותפויות עו"ד, שכן מטרתו המובהקת של המחוקק היא להימנע ממצב בו לא ניתן לתבוע באופן ישיר עורכי-דין, כמו כל בעלי מניות אחרים.

        • אם כך, האם ניתן להוסיף כנתבע גם את משרד עו"ד???
          י. כהן | 03/02/2010 20:49

          לדוג' התובע נ' 1. פלוני 2. משרד עו"ד פלוני ושות'

          • לא
            מורן | 04/02/2010 05:42

            לא הבנתי את התשובה של מיכל.אבל אם השותפות אינה מהווה אישיות משפטית נפרדת אז לא. לא ניתן לתבוע את המשרד אלא רק עורכי דין ספציפיים

            • חידוד התשובה
              מורן | 04/02/2010 05:47

              לא הבנתי את התשובה של מיכל מאחר ופס"ד שדות עוסק בהיבט המיסוי של שותפויות. אם שותפות היא שקופה או שמא היא כמו חברה, כלומר מיסוי כפול. אבל לצורך דיני תאגידים, אין מדובר באישיות משפטית נפרדת.

              • בסה"כ התכוונתי ש...
                מיכל | 04/02/2010 21:21

                לעניין אחריות עו"ד, נושא האישיות המשפטית של שותפות ו/או חברה הינו משני, שכן עורכי הדין בכל מקרה חבים אישית בחיוביהם, וזאת מסיבות אתיות בעיקרן, ולכן אין זה משנה מהי צורת התאגדותם, שכן מטרת המחוקק היא שעורכי הדין עצמם יחובו, ואין נפקות משמעותית כלשהי למסגרת המשפטית בה הם מאוגדים. בשורה התחתונה - כן, יש לתבוע את עורכי הדין עצמם.