מי הזמין אותך מתן עדות?

  • תשלום עבור עדות בבית המשפט
    ש.צחור.רומנו | 31/01/2010 18:55

    ב-22.10.09 נקראתי לעדות בבית המשפט השלום(בבית אסיה.) והשופט פסק לטובתי 400ש"ח עבור הוצ' וכד'. עד כה טרם קיבלתי הסכום. שאלתי-למי עלי לפנות ולדרוש את קבלת הפיצוי ?, כוונתי לאיזו כתובת כדי שפנייתי תגיע לגורם המתאים.יש לי את מס' התיק ושם השופט. אשמח לקבל תשובה. בברכה ש.צחור

    • מי הזמין אותך מתן עדות?
      עו"ד | 01/02/2010 11:24

      האם יש פס"ד בתיק?

    • תשלום בגין עדות בבית משפט
      ש.צחור.רומנו | 01/02/2010 11:54

      לשאלה מי הזמין אותי לעדות- הצד התובע (כעדה אובייקטיבית) לשאלה השנייה-אין לי קשר עם המשפט ולפיכך אינני יודעת אם יש פסק דין לגבי המשפט. כשסיימתי עדותי והשופט קיבל תשובה מהתובע כי אינו זקוק יותר לעדותי- אז פסק השופט לטובתי 400ש"ח-שטרם קיבלתי אותם כאמור. ממתינה לתשובה-למי עלי לפנות כדי לקבל את התשלום ?(עדות מיום 22.10.09)

      • הצד שהזמין אותך למסירת עדות נושא בהוצאותיך
        שאול אמרני, עו"ד | 01/02/2010 12:45

        שלום; עליך לפנות לגורם שהזמין אותך למסירת עדות לשלם את הסכום אותו קבע השופט. השאלה האם המשפט הסתיים או לא, אינו רלוונטי לגביך. במידה וגורם זה אינו מוכן לשלם, אזי יש לפנות לבית המשפט על פי מספר התיק ודומני שניתן לפתוח בהליך של בזיון בית המשפט. על פי מספר התיק תוכלי לדעת גם מי הצדדים לדיון וגם מי מייצג את התובע שהזמין אותך. בסופו של יום סביר להניח שהגורם שהזמין אותך מטעם התובע הוא עורך דינו ולכן יש לפנות אליו להסדיר את החוב. מכל מקום, בכל שאלה תוכלי לקבל מענה במוקד המידע הארצי של בתי המשפט בטלפון 02-6593333.

        • אין קשר להליכי ביזיון
          איילה | 02/02/2010 10:29

          אין שום קשר להליכי ביזיון וחבל ליעץ אם לא משוכנעים. על מי שהזמין את העד לשאת בהוצאותיו. במידה והוא לא עושה כן בתוך 30 יום ממועד קביעת ההוצאות ניתן לפתוח תיק בהוצל"פ, כמו בכל מקרה של חיוב כספי שלא שולם.

          • אין קשר? - את בטוחה?!
            שאול אמרני, עו"ד | 02/02/2010 11:13

            שלום; אכן נכון הוא לפנות להליך הוצל"פ כדי לגבות את החוב. יחד עם זאת אין זה נכון לומר שאין להליך זה שום קשר לביזיון בית המשפט. ראי סעיף 6 (1) לפקודה לפיה לבתי המשפט ... "תהא להם הסמכות לכוף אדם בקנס או במאסר לציית לכל צו שניתן על ידם והמצווה לעשות איזה מעשה או האוסר לעשות כל מעשה". החלטת בית המשפט שלא בוצעה היא בהחלט חלק מהפקודה, משום שבית המשפט קיבל החלטה ויש גורם שאינו מבצע אותה. אם כי נכון הוא שעדיף לפנות להוצל"פ, אלא שבמקרה זה ספק אם יש לשואל את הפרטים להתחיל הליך כזה.

            • אתה רק מחמיר את המצב
              איילה | 02/02/2010 14:07

              הלכה פסוקה מקדמת דנא היא כי אין לעשות שימוש בהליכי ביזיון בית משפט כדי לגבות במישרין או בעקיפין חיוב כספי (ראה: ע"פ 221/88 פנחסי נ' חזקי, מ"ב(2) 722 והאסמכתאות שם). תחת להודות בטעות בחרת לחפש קשר יש מאין באצעות ציטוט סעיף ויישום שגוי שלו על עובדות המקרה.

              • תשובה
                שאול אמרני, עו"ד | 02/02/2010 16:23

                שלום; קראתי את פסק הדין שהפנית אותי אליו. ספק אם מקרה זה בו בית המשפט העליון מכנה את בעלי הדין "רמאים" יש בו כדי לקבוע הלכה. אכן, פסק הדין הרלוונטי הוא ע"א 228/63 עזוז נ' עזר, פ"ד יז(4) 2541. בו נקבע זאת - בכל מקרה בו פסק הדין ניתן לביצוע בהוצאה לפועל, אכיפתו תעשה במערכת ההוצאה לפועל. הפנייה לפקודת בזיון בית משפט היא רק כאשר לא ניתן לקבל סעד על פי חוק ההוצאה לפועל. את זה אני מכיר ולא לפן זה התכוונתי בתשובתי. מה גם שאין לי כל קושי להודות בטעות בהנחה שטעיתי. כוונתי הייתה זאת (בתשובתי השניה) - גם אם ההלכה קובעת את אשר נקבע בפרשת עזוז אין בה כדי לשלול את סמכותו של בית המשפט לנהוג אחרת במקום בו הוא ימצא לנכון לעשות זאת. לכך כיוונתי כאשר שאלתי "אין קשר?" - תשובתך לא ענתה לשאלתי ולמעשה הפנתה אותי רק להלכה שידועה לי ולא שללתי אותה. אלא רק הצבעתי על האפשרות שבית המשפט בכל זאת ימצא לנכון לפעול אחרת שכן אין כל תקנה ששוללת אפשרות זו. זאת ועוד, פסק הדין אליו הפנית אותי למעשה מהווה הליך ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי. במחוזי הופעל נגד המערער הליך מאסר לפי הפקודה. אך בית המשפט העליון ביטל אותה מהטעם שהמערער ממילא אינו יכול לשלם ואז אין טעם במאסר. ובנוסף חזר על ההלכה שבפסק דין עזוז שלעיל. כלומר, גם במקרה של חיוב כספי ניתן להפעיל את הפקודה על פי שיקול בית המשפט. העובדה שבמקרה קונקרטי זה בית המשפט העליון ביטל את ההחלטה מהטעם של חוסר יכולת אובייקטיבית לפרוע את החוב, אינה שוללת על פניה את האפשרות לעשות שימוש בפקודה. גם אם דרך המלך היא כאמור לפנות להוצל"פ כאשר ניתן לעשות זאת. מכאן, שגם אם דרך המלך היא לפנות להליך הוצל"פ לגביית חוב, אין בכך שלילה מוחלטת וכל שכן לא איסור להפעיל הליך של פקודת בזיון בית המשפט. זה מה שכיוונתי אליו וכנראה שלא הובן כהלכה ומשום כך תגובתך "הזועמת". לסיכום ועל מנת למנוע אי הבנה - הערתי בתגובתי הנוספת כוונה לומר שגם אם שופט יפנה פונה להוצל"פ אין הוא מנוע בנסיבות שימצא לנכון להפעיל את פקודת בזיון בית המשפט.

                • אתה מתיש
                  צופה מהצד | 03/02/2010 03:10

                  פשוט תודה שטעית.כתבת שהיא יכולה לפתוח בהליך של ביזיון. לא ציינת את הפס"ד ואת כל השאר.גם אי ציון של עובדות או של אופציות אחרות זו הטעיה.אתה מציף את הפורום בלי לוודא שהתשובות שלך נכונות במאה אחוז.

                • וואי איזה חופר!
                  שי | 03/02/2010 03:19

                  שאול, אתה חופר, בחייייךךךך!!!!!כתבת משהו, הוא לא נכון, לא בפעם הראשונה, אבל לא משנה. תיקנו אותך, לגיטימי ואפילו רצוי, תניח לזה, לא צריך לקדוח בתגובה נוספת באורך הגלות, כשבסופה אתה ממשיך להצדיק את השטות שכתבת.זרום הלאה... ותשכח מזה, לא צריך לנפח לנו את השכל עם שטויות. אגב, מישהו קונה את המחברת שאתה מפרסם למכירה באינטרנט?

                  • מעולם לא מכרתי שום דבר באינטרנט
                    שאול אמרני, עו"ד | 03/02/2010 07:59

                    אין לי צל של מושג כיצד זה הגיע לשם. ולפני שבוע ביקשתי מהאתר להסיר זאת. חבל מאוד שאתם כל כך בטוחים שהמגיבה צודקת. משום שהיא לא. ואם תיקון או הבהרה היא בבחינת "חפירה" אז שיבושם לכם.

                    • תשובה פשוטה
                      תומר | 03/02/2010 13:43

                      במקום לסבך את הבחורה ששאלה לגבי שכר עדותה בכל מיני פרוצדורות שונות, עצתי אלייך כמי שעובד במשרד שמזמן כל יום עשרות עדים (אני מניח שעדותך הייתה בנושא תאונת דרכים/נזקי רכב) פני מיידית לעורך הדין שהזמין אותך מספרו בוודאי רשום בצו שנשלח אלייך מבית המשפט או במכתב ששלח אלייך ודאי, אני מניח שהדבר נפל בין הכיסאות, אם הוא מייצג חברת ביטוח היא זו שתשלם לך, בכל אופן הסבירי לי את מה שקרה, ותסבירי לו ב"עדינות" שתשקלי אופציות חוקיות לגביית הסכום אם לא יתן לך תשובה עניינית.