היי מיקה,

  • התרגשות לפני הופעות בבתי משפט...
    מיקה | 21/01/2010 21:44

    שלום לכולם! אני עו"ד צעירה, שהוסמכה לפני מספר חודשים ואמורה להתחיל בקרוב לעבוד כליטיגטורית במשרד עו"ד. במהלך התמחותי לא הופעתי בבתי משפט. כישוריי הוורבליים טובים מאד, ומבחינה אובייקטיבית אין לי ספק שאני יכולה להופיע בהצלחה ולטעון את טיעוניי ברהיטות ובמקצועיות. יחד עם זאת, אני עדיין מרגישה לפעמים כמו ילדה קטנה, שמופיעה בפני שופטים ועורכי דין חמורי סבר. איך מתמודדים עם ההתרגשות, לא רק לפני ההופעה הראשונה אלא לפני כל הופעה? אני מתארת לעצמי שהזמן יעשה את שלו, אבל אני אשמח לקבל טיפים, מופרכים ככל שיהיו, כדי להתמודד עם החששות והספקות העצמיים עד אז. תודה רבה

    • היי מיקה,
      אורית ג'קמן, עו"ד | 27/01/2010 20:18

      קודם כל כדאי שתדעי שאין עורך דין (לפחות לא אחד שאני מכירה) שלא התרגש בהופעות הראשונות שלו בבית המשפט. זה חלק מהשלבים: לימודים, סטאז', בחינות לשכה, וסטרס מהופעות ראשונות.. הטיפ שאני יכולה לתת לך הוא ללמוד את התיק על בוריו, וגם את הפסיקה הנוגעת לתיק, באופן שלא יוכלו להתקיל אותך. אחרי שתראי שאת שולטת בתיק, תרגישי, כבר תוך כדי הדיון, שהביטחון שלך עולה. וכמובן שאחרי הדיון הרביעי תבואי כבר יותר רגועה ובטוחה בעצמך. בהצלחה.