חברים שלך יתבעו אותך?

  • מוביל טיול בהתנדבות
    עופר | 14/01/2010 17:00

    שלום לכולםיש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד אם אני מארגן כמה חברים לטיול בטבע ברגל או ברכב והיה וקרה למישהו נזק האם יכולים לתבוע אותי למרות שזוהי התארגנות חברית ללא שכר

    • חברים שלך יתבעו אותך?
      דליה | 14/01/2010 18:20

      לא מבינה את זה...אבל בכל מקרה אם אתה חושש אז תחתים אותם על טופס ויתור על אחריות. שהם פוטרים אותך מאחריות אם חס וחלילה קורה משהו

      • מוביל טיול המשך
        עופר | 14/01/2010 18:26

        לפעמים יש התארגניות של טיולים בפורומים באינטרנט ולכן צצה השאלה אם מישהו מארגן טיול שכזה מה קורה במיקרה וקרה נזק לאחד המשתתפים כי ממה שהבנתי גם אם המוביל או המארגן עושה זאת בהתנדבות עדיין חלה עליו אחריות של נזק

        • עניתי לך
          דליה | 14/01/2010 23:07

          תחתים אותם על טופס ויתור מאחריות.

          • מיותר לחלוטין!
            שמעון | 15/01/2010 09:57

            אפשר לומר מחד כי מדובר בראיית הנולד, אך מאידך יש במעשה זה לטעמי לפחות, מעשה של "להעיר את המתים" ולגרום לחברים לאין אמון וחוסר נוחות באופן כללי. הפתרון הנאות, הוא עריכת פוליסת ביטוח בחברת ביטוח ושלום על ישראל. שבת שלום

      • פטור מאחריות על נזקי גוף?
        מישהו | 16/01/2010 20:52

        אני אמנם עורך דין מסחרי צעיר, אך דומני שאת צריכה לרענן את זכרונך בנושאים נזיקיים...

        • מוביל טיול המשך
          עופר | 17/01/2010 16:08

          לא הבנתי אינני עורך דין שאלתי כזו אנחנו הולכים בטיול  ואחד החברים נפגע ולא יכול לעבוד כחודש בגלל שנפגע במהלך טיול שארגנתי האם אני עלול להתבע על ידו או על ידי חברת הביטוח שלו בהנחה שיש לו ביטוח תאונות אישיות

          • פשוט אל תהיה רשלן
            מישהו | 17/01/2010 19:44

            הייה נא מארגן הטיולים הסביר - תדאג לא לקחת אנשים למקומות מסוכנים מדי, או להבהיר את הסכנה מראש. דאג להחתים אנשים מראש על טופס בו הם מאשרים כי הם מודעים לסכנה - זה לא פוטר מאחריות (שלא כפי שאחרים הציגו זאת), אבל זה מראה שהם היו מודעים אליה ועוזר להראות כי לא התרשלת.