אם הוא מקבל עזרה או מכיר מעט תקנות...

  • חובת התייצבות למשפט תביעות קטנות כעד תביעה
    לייבה | 31/12/2009 19:15

    שלום רב, לפני כ4 חודשיםמכרתי את רכבי הישן. הקונה לקח אותו למכון בדיקה שהוא עצמו בחר, וקיבל הסבר מפורט על הליקויים השונים מהבוחן. מיד לאחר הבדיקה סחב אותי לבדיקה נוספת אצל המוסכניק שלו, ולאחר התייעצויות והחלטה כי הרכב מתאים לצרכיו החליט לרכוש את הרכב. לאחרונה התקשר אלי ואמר שחימום ברכב אינו עובד, והוא מתכוון לתבוע את מכון הבדיקה (כנראה עניין מכני לחלוטין ולפי דבריו המכון היה אמור לגלותה בקלות רבה), אציין כי כשמכרתי לו את הרכב הכל עבד כרגיל ואני לא מכיר את התקלה שהוא מתאר, וגם עבר די הרבה זמן מהקניה. הוא התקשר אלי טלפונית וציין שהוא רוצה לזמן אותי כעד מטעם התביעה, ואני לא מעוניין בכך, אין לי קשר איתו ואין לי כל קשר לתקלה או לתביעה שלו כנגד מכון הבדיקה ומצדי שיסתדר בעצמו. האם יש עלי חובה כלשהיא? האם אני יכול פשוט לסרב /להתעלם? תודה מראש למשיבים

    • אם הוא מקבל עזרה או מכיר מעט תקנות...
      פוזי | 01/01/2010 10:55

      הוא יוכל לבקש מביהמ"ש להוציא לך הזמנה לעדות. היה ולא תענה להזמנה זו, ניתן לכוף התייצבות בהבאה (שוטר) או בהתחייבות כספית מצידך. היה ואיננו מכיר דרכים כגון דא, אין חובת הגעה. בקליפת האגוז זהו הסיטואציה כפי שהבנתי... ואין באמור ייעוץ משפטי... שבת שלום :-)