מומלץ להפנות את הפניה לפורום דיני נזיקין

  • help! תובעים אותי סחטנים על נפילה בפינת חי הילולה
    ליאת גורן | 10/12/2009 17:27

    שמי ליאת גורן וברשותי פינת חי בשם הילולה ואני מחזיקה אותה כמעט לבדי ועובדת בה ימים כלילות. פינת החי עוסקת בפעילויות העשרה לגני ילדים ובתי ספר ובשבתות המקום פתוח בתשלום למבקרים. חשוב לי לציין שהחיות הן למעשה ההובי שלי ותשלום הכניסה נועד לכסות את הוצאותיהן. לאחרונה נתבעתי ע"י זוג הורים סחטניים שאחד מהם נפל עם בנם הקטן על מיצב מבוץ שלטענתם לא היה מספיק בולט, לאב ובנו נגרמו חבלות קלות בלבד אולם כעת הם הגישו כנגדי תביעה ע"ס יותר מ-30,000 וניפחו את העניין למימדי עתק. אין ברשותי אמצעים לשכירת עו"ד אולם מצאתי באינטרנט כתב הגנה לדוגמא וניסחתי על פיו את כתב ההגנה שאני מתעתדת להגיש. האם מישהו מוכן להעיף בזה מבט? פינת החי הילולה היא עסק שהקמתי בשתי ידי. בנוסף אני מוכרת כנכת צה"ל וסובלת מנכויות פיזיות שונות ופינת החי מאפשרת לי לפרנס את עצמי גם אם בדוחק לכן חשוב לי לצאת מהעניין המעצבן הזה שמלחיץ אותי וגורם לי חרדות רבות. תודה בכל אופן, ליאת

    • מומלץ להפנות את הפניה לפורום דיני נזיקין
      שאול56 | 10/12/2009 18:08

      משום, שבפורום זה יש את עורכי הדין שזה תחום מומחיותם. אני מבין שהעתקת כתב הגנה, אך עליך להתאימו לנסיבות שלך. למשל - אינך יכולה לייצג את עצמך ולבקש שכר טירחת עורך דין. אינני מבין גם מה עניין הפסיכולוגים בכתב הגנה זה שבגינם את מבקשת החזר הוצאות.

      • תודה רבה על העצות. אני באמת אתקן זאת לייעוץ משפטי
        ליאת גורן הילולה | 10/12/2009 18:51

        רוב תודות לכך שהסבת את תשומת ליבי לעניין. אני באמת אשנה זאת לייעוץ משפטי במקום שכר טירחה. עניין הפסיכיאטרים בא להדגיש את סערת הרגשות אליה נקלעתי בעקבות תביעה זו ולהוסיף נופך של ציניות לעניין. האם הוא מיותר לדעתך? דרך אגב, שכחתי למחוק בכתב ההגנה שפירסמתי כאן את שמות התובעים, האם יש בכך בעייתיות? שאלה נוספת, האם אני יכולה להשתמש בכתב ההגנה ובתמונות שהם שלחו בתור הדבקה וקולאז' של פרחים וטווסים על הטאבון המושמץ? זאת פשוט דרכי לבטא את עצמי בצורה אומנותית...

        • שאול, תעזור לי? מה דעתך? שיניתי בעקבות עצותיך
          ליאת גורן - הילולה | 10/12/2009 20:09

          עצותיך נראו לי ושיניתי כמה דברים, אולי תעיף מבט? ואולי יש לך רעיון לגבי דימוי מתאים בסעיף 3.9? וחץ מזה, איך הסגנון שלי?

          • כמו שאמרתי ...
            שאול56 | 11/12/2009 09:34

            זו סוגיה של תביעה נזיקית. לתביעה נזיקית יש פרמטרים שיש להוכיח על מנת לקבל סעד. ולכן, היות ואינני עוסק בנזיקין אלא בפלילים, זה יהיה בגדר חוסר אחריות לייעץ לך בתחום שאינני בקיא בו. ולכן, עליך להסתייע בעו"ד מתחום דיני הנזיקין. עזרתי במה שאני מבין וזה עניינים כלליים, אך כאמור לא אוכל לסייע בתחום זה ומוטב שיעשו זאת אחרים שמבינים יותר.

        • זה בית משפט ולא סדנאת אומנות
          שאול56 | 11/12/2009 09:40

          אם הבנתי נכון ההליך אמור להתקיים בבית משפט לתביעות קטנות. שם כל ההליך מתנהל במהירות הבזק וכל חריגה מדפוס הדיון יתקבל בעין שלילית על ידי השופט. לדעתי עליך למחוק את כל הקטעים שאינם רלוונטים לגוף התביעה. גם מה שרלוונטי צריך להכתב בקצרה. למען הדיוק אמרתי שעליך לדרוש הוצאות משפט וזה יכלול את כל מה שעלה לך. נקודה נוספת שעליך לקחת בחשבון הוא שהשופט יעביר את התיק בשלב הראשוני לגישור. זה יעשה רק אם הצדדים יסכימו, אם אחד מהם לא יסכים אזי הוא יכריע בתיק. תמקדי את הטיעונים שלך בקצרה על המקום, על יעודו ועל מטרתו. תציגי את מצבך הכלכלי ובעיקר תתמקדי בטיעונים על רשלנותם של התובעים ועל ההפרזה בנזק. מה גם שהם צריכים להוכיח את הנזק לו הם טוענים וככל שלא יוכיחו את הנזק הם לא יזכו בתביעה.

          • תuדה, שאול
            הילולה | 12/12/2009 21:26

            תודה בכל מקרה. מה דעתך על שימוש אומנותי בתמונות ובכתב התביעה שהם שלחו לי. הבעיה היא שהעסק נחשב לציבורי, האם יש בכך הוצאת דיבה?

            • לא הבנתי למה את מכוונת
              שאול56 | 12/12/2009 23:51

              1. מה זאת אומר עסק ציבורי? 2. מה הרלוונטיות של הוצאת דיבה לתביעה על נזקי גוף? 3. מה הכוונה שימוש אומנותי בתמונות ובכתב תביעה?

              • הי שאול, תודה שאתה מתייחס...
                הילולה פינת חי | 14/12/2009 20:19

                1. כשכיניתי זאת בפורום זה "עסק ציבורי" - הכוונה הייתה לכך שאנשים שונים באים למקום וחלקם אולי עלול לזהות את עיני הילד שאני רוצה לשכפל, לגזור ולהדביק על הטאבון בצורת פרחים, בתוספת ציטוטים נבחרים מכתב ההגנה. תהיתי האם זה עלול לסבך אותי בהוצאת לשון הרע? 2. לשאלתך, אין רלוונטיות, מלבד העניין שאני מנסה לתעל את מפח הנפש בצורה אומנותית אך מפחדת שהדבר יסבך אותי עוד יותר... 3. שימוש אומנותי - כמפורט למעלה. כיתר שאר הפסלים שאני יוצרת ברצוני לצפות או לצייר מלל מתאים בתוספת פרחים גזורים מהעיניים של הילד שהתובעים צירפו למו"מ בהתחלה כשהם ניסו לסחוט "רק" 20,000 ליאת

                • התייחסות אחרונה לסוגיה זו
                  שאול56 | 15/12/2009 02:09

                  1. את נדרשת להתמודד עם כתב תביעה על סכום נכבד בהליך משפטי. 2. כישוריך האומנותיים אינם רלוונטים לכתב ההגנה ואין להם מקום בכתב ההגנה או בהליך המשפטי. 3. אני ממליץ לך לשכור עורך דין מתחום דיני הנזיקין שיעזור לך לנסח כתב הגנה, מבלי שייצג אותך כי לא ניתן להיות מיוצג בבית משפט לתביעות קטנות, אלא ברשות מיוחדת של השופט, ואז הוא ידרש לאפשר גם לצד השני להיות מיוצג. זאת משום שאני די מסופק האם את יכולה להתמודד עם כתב הגנה ראוי כפי שנדרש ממך. 4. אל תקשתי את כתב ההגנה באיורים, ציורים, תמונות או כל אמצעי בלתי רלוונטי משום שהדבר אינו מקובל. אא"כ את מצרפת שירטוט של המקום וזה אולי נדרש אם ברצונך להוכיח כי התנהלות טבעית וסבירה של מבקרים, לא אמור היה להביא לתוצאה של פגיעה וכיו"ב. לסיכום - מוטב לך להיעזר בעורך דין שינסח לך כתב הגנה ראוי. אם הדבר אינו באפשרותך, נסחי את את כתב ההגנה תוך התייחסות לפרמטרים הנדרשים ובעיקר התמקדות בשלילת טענות התובעים. שימי לב שכל טענה שלהם שאינך שוללת במפורש הדבר יחשב כאילו את מסכימה לו. בהצלחה ..

                  • שאול, אני מבינה שאתה עצבני...
                    פינת חי הילולה | 16/12/2009 20:18

                    לסעיף 4 שלך: ללא שום קשר לכתב ההגנה שאלתי, האם אני יכולה להדביק בעתיד, את כתב ההגנה ו/או התביעה +התמונות שסופקו לי על ידי התובעים עצמם על הטאבון הידוע לשמצה? לא התכוונתי חו"ח על כתב ההגנה!