הנושא מסובך מאוד

  • שלום שאלה לי אליכם!
    אליה | 01/12/2009 18:38

    אני נערה בת 19 מגיל 12 גרה אצל אבי אימי אישה עובדת + 2 ילדים (אחים שלי) ברצוני לתבוע אותה למזונות אחרי כל השנים האלו שלא קיבלתי ממנה כלום האם ישנו חוק כזה ??

    • הנושא מסובך מאוד
      עו"ד חומי | 01/12/2009 19:53

      לא ניתן לתבוע על השנים שעברו אבל ניתן לבדוק מה ניתן לעשות מהיום עד הגיל שתגיעי ל18. אני מציע לאבא ללכת לעו"ד בתחום דיני המשפחה ולבדוק את הנושא

      • לא מדויק בכלל
        עו"ד צעירה | 02/12/2009 08:43

        ניתן בנסיבות מסוימות לתבוע על שנים עברו - יש פסיקה של העליון על כך - של שמגר.אבל אני מסכימה לגבי זה שמדובר בנושא מאוד מסובך וכדאי לגשת לעורך דין מנוסה וותיק בתחום.

      • אני בת 19
        אליה | 02/12/2009 08:44

        ואבא שלי לא אמור להיות קשור לזה אני רוצה לתבוע למזונות השאלה אם ישנו חוק כזה לתבוע אימא למזונותת על שנים שעברו עד גיל 21

        • קיים פסק דין מנחה שעוסק בסוגיה
          avic | 04/12/2009 08:15

          קיים פסק דין שבו שתי אחיות תבעו את אביהם על כך שלא סיפק את צרכי מחייתם ונטש אותן לאחר מות האם בהיותן בנות כ 12. שם העליון פסק סכומים נכבדים לתובעות. כפי שציינו מעלה, כדאי שתפני למי שמתמחה בתחום. בהצלחה

          • למען הדיוק פס"ד הנ"ל מדבר ע תביעת הזנחה כעיקר  לת
            זוכמיר | 04/12/2009 12:52

            • אנא פרטו מראה מקום של פס"ד
              נעמה | 05/12/2009 23:01

              אבקש לקבל את מראה המקום של פס"ד בבקשה