תאונת אופניים

  • תאונת אופניים
    דניאל | 10/11/2009 23:16

    שלום רב לפני יומיים נסעתי באופניים, בשביל המיועד לרוכבי אופניים. ממולי רכב איש מבוגר על אופניו. יצא מצב ששמנו לב שאנו עלולים להתנגש אחד בשני. פניתי מעט שמאלה, והוא אחרי... ועוד קצת שמאלה והוא גם פנה שמאלה. ממש עיניין של שניות. התנגשנו, ההתנגשות הייתה חזקה. כל כך חזרה שהגלגל הקדמי של אופניו התפנצ'ר. האיש דימם מאף בגלל הפגיעה. עזרתי לו עד שקיבל טיפול רפואי. אתמול בערב צלצלתי לביתו כדי לברר מה איתו, וזאת לאחר 6 שעות מהתאונה, ואמרו לי שהוא עדיין בבית החולים. היום הבן של האיש התקשר אלי ואמר שיש לאביו דימום בראש. לאחר שסיפר על מצבו הבריאותי הוא אמר לי שהוא נמצא אצל עו"ד ושהוא רוצה לדעת אם יש לי ביטוח. לא הבנתי איזה ביטוח, ביררתי ולא קיבלתי תשובה. חזרתי אליו כדי שיסביר לי ושאל משהו לגבי ביטוח דירה. עדיין לא מובן. רציתי לדעת מה עלול לקרות לי. ההתנגשות הזאת יכלה לפגוע בי במידה והאיש ממול היה גדול ממני פיזית. האם עלי לחשוש מהבן של הבחור? מה הולך לקרות? מאוד אשמח להתיחסות. תודה רבה מראש.

    • תאונת אופניים
      זיו | 11/11/2009 23:01

      אין כאן רלבנטיות לפוליסת ביטוח- אין חוק או חברת ביטוח שמבטחת את הנוהג באופניים. לכן לדעתי סתם הלחיצו אותך. לגבי חחש לתביעה עתידית- הסיכוי היחידי לתבוע אותך זה להוכיח שאתה זה שאחראי לתאונה כלומר שאתה נהגת באופניים בצורה רשלנית ולא כמו שנהג אופניים סביר היה נוהג. לצורך כך יש לבחון מי אשם בתאונה הזו, אתה או האדם השני. הבעיה כיום שיש עורכי דין שבלי בעיות יקחו את הרוכב שפגעת וייצגו אותו, לדעתי אם אתה רכבת בצורה תקינה כמו שצריך לכן אין לך ממה לחשוש אפילו אם יגישו נגדך תלונה.

      • ביטוח
        שחר ג | 18/11/2009 07:55

        א. יש כיום פוליסה ייעודית לאופניים בחברת הראל. ב. יותר חשוב שפוליסת הדירה שלך מכילה פרק צד שלישי בו מכוסה החבות שלך אם קיימת כלפי מי שטוען שנפגע ממך לא רק בתחום הדירה ולכן נשאלת אם יש לך ביטוח דירה. גם אם יש לך עדיין צריך להוכיח שאתה הרשלן ולא הצד השני. במקרה ותקבל תביעה מסוג זה דאג להעבירה למבטחת שלך אם קיימת כזו.