אני לא שמעתי על דבר כזה

  • זימון עד - תיק פח
    הוא | 18/10/2009 16:27

    האם בדיוני תיקי פח (ריב בין נהגים) בבית משפט השלום בתל אביב אין כלל הגשת תצהירים כדרך קבע.....שכן לקחתי על עצמי טיפול בתיק שהחל והצד השני ( התובע) לא הגיש כל תצהיר מטעמו ( מדובר בדיון בסדר דין מהיר) והעורכת הדין שטיפלה בתיק שאותו לקתחי (ייצגה את הנתבע) גם לא הגישה שום תצהיר באומרה לי כי בכאלה הליכים אין כלל עדויות בתצהירים אלא יש זימון עדים וחקירה ראשית בבית המשפט.... עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם במידה ויש לי עד שהיה עם הנהג ברכב ואשר יכול להעיד על פרטי התאונה האם בעניינו גם לא חייבים תצהירי עדות ראשית אלא צריך אם כך לזמנו לדיון כמו עד מהמנין.

    • אני לא שמעתי על דבר כזה
      DJ | 20/10/2009 00:35

      214ט. תצהיר עדות ראשית של העדים (א) בתובענה בסדר דין מהיר יגישו בעלי הדין תצהירי עדות ראשית של העדים ארבעים וחמישה ימים לאחר שהוגש כתב ההגנה האחרון, אלא אם כן קבע בית המשפט אחרת; הוגשה תביעה שכנגד רשאי בית המשפט להורות כי תצהירי העדות הראשית בתובענה ובתביעה שכנגד יוגשו באותו מועד. (ב) לתצהירי העדות יצורפו המסמכים שעליהם מסתמך העד בתצהירו; לא היה המסמך מצוי ברשות המצהיר, יציין בתצהיר בידי מי, למיטב ידיעתו, הוא מצוי. (ג) תצהיר עדות שלא הוגש במועד לא יוגש אלא ברשות בית המשפט; עד אשר לא הוגש -תצהיר עדות ראשית שלו לא יוכל להעיד, אלא ברשות בית המשפט ומטעמים מיוחדים שיירשמו. אני לא הייתי לוקח סיכון ונוהג לי החוק והתקנות, אם הצד השני נוהג לא כשורה לא אומר שגם אתה צריך

    • עדויות בנזקי פח
      עוד עו"ד | 21/10/2009 11:07

      אני עוסק בתביעות כאלה. בת"א זה עובד בצורה כזו שכל צד מביא לישיבה המקדמית את העדים הרלוונטיים מטעמו או מזמן אותם באמצעות בית המשפט. כל זה ללא הגשת תצהירים. פשוט מביאים את העד ביום הדיון וחוקרים - ראשית ונגדית. במקרה שלך, אם העד מטעמך יגיע בבטחון מלא אז אין צורך לזמנו דרך בית המשפט. הבא אותו עמך לדיון והכן אותו קודם הדיון. הסיכומים הם בעל פה בסוף הדיון. לכן, הכן שאלות לכל עד של שהצד השני אמור להביא + סיכום קצרצר בכתב. שמע לי, קרא מהדף הכל ואל תעשה חשבון לאף אחד. מקווה שסייעתי.

      • יש לי שאלה על תשובתך אודה על עזרתך
        עו"ד צעירה ומיואשת | 21/10/2009 21:57

        שלום רב, ואם אלו עדים שלא כל כך רוצים להגיע אך מוכנים לחתום על תצהיר? זימון העדים באמצעות בקשה פשוטה עם שמותיהם ותעודות הזהות וכתובתם ? יש משהו ספיצפי שצריך בנוסף? יש סכום כסף לשלם בהתחלה כדמים בעבור העדים?

        • לבקש זימון מבית המשפט
          אחד | 22/10/2009 11:30

          בדיוק כפי שאמרת - תפרטי שמות ות.ז ואת הרלוונטיות של העדות שלהם. אין צורך להפקיד כל סכום, כל עוד לא התקבלה החלטה של בית משפט. עם זאת, תצייני בבקשה שמרשך מתחייבת לשאת בהוצאות העדים. אם הצד השני יבקש הפקדה מראש או שבית המשפט ייתן החלטה - זה סיפור אחר וצריך להתנהל מולם. את לא צריכה להתנדבר ולהפקיד מראש סכומים