תשובה

  • שאלה בסדר דין מהיר
    אנה | 12/10/2009 11:56

    האם ניתן להגיש כתב תביעה להרמת מסך בסדר דין מהיר ( מדובר בתביעה על 10,000 ש"ח ) מודה למשיב

    • תשובה
      אחד | 12/10/2009 12:42

      התביעה שלך מוגש על סך 10,000 ש"ח, מן הסתם כנגד חברה ומנהלה (לאור העובדה שאת רוצה לטעון להרמת מסך). מכיוון שמדובר בתביעה נגד חברה - למרות שהסכום הוא בסמכות מקיבלה של בית משפט של תביעות קטנות, לא ניתן לתבוע בקטנות חברה ולכן האופציה היחידה שלך היא בשלום בסדר דין מהיר (עד 50,000 ש"ח). לגבי הרמת המסך - הרי בנסיבות שאת מתארת, טיעון הרמת מסך הוא טיעון משפטי, ולא סעד מבוקש. הסעד בו את מעוניינת הוא כספי. לכן אין כל מניעה לטעון להרמת מסך גם בסדר דין מהיר. אילו היית מבקשת הרמת מסך גריידא, אולי היית צריכה לנקוט הליך של המרצת פתיחה, למתן סעד הצהרתי, ואז היה עלייך לשקול באיזו ערכאה.

      • תודה רבה ל "אחד" , מאוד עזרת לי!  לת
        אנה | 12/10/2009 13:23

        • שאלה נוספת ל "אחד"
          אנה | 12/10/2009 14:16

          אבל איך אני יכולה להגיש בסדר דין מהיר , אם אין לי אסמכתא כנגד מנהל החברה ( הרי החוזה הוא עם חברה בע"מ) . קצת מבולבלת ):

          • תשובה
            אחד | 12/10/2009 14:29

            הרמת מסך היא טיעון לפי מנהל החברה ו/או בעל מניותיה, הוא "הרוח" החיה שמאחורי החברה, ואילו החברה עצמה היא סוג של מסך עשן. פיקציה, שנועדה לעזור למנהל להתנתק מחיובי החברה. במקרים אלה מחוייב בעל המניות או המנהל באופן אישי בחיובי החברה. קיימות נסיבות שהוכרו בפסיקה, בהן בית המשפט נוטה לקבל את הטענה להרמת מסך, כגון בחברות משפחתיות קטנות, חברות שיש להן מנהל אחד עיקרי, שלוקח חיובים בשמו אישית, מעשי מרמה של החברה ועוד. בנסיבות כאלה, תובעים הן את החברה והן את בעל המניות ו/או המנהל ומצרפים ראיות לכך שהחברה היא פקציה ושיש לבצע הרמת מסך ולחייב את המנהל באופן אישי. הצדדים הפורמאלים לחוזה, הרבה פעמים אינם הצדדים האמיתיים לעסקה, כך שבהחלט יתכן שלמרות שהחברה חתומה על החוזה, תתבצע הרמת מסך ויהיה חיוב אישי. יש לבחון את נסיבות המקרה ושאר הראיות. מומלץ להתייעץ עם עו"ד, כי מדובר בסוגיות משפטית לא פשוטות. הייעוץ שאני יכול לתת בפורום הוא מוגבל מאוד.

      • תיקון טעות - ניתן לתבוע חברה בב"מ לתביעות קטנות
        שניים | 16/10/2009 13:57

        לחברה אסור להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. לאדם (פרטי) מותר גם מותר להגיש תביעה נגד חברה בבית משפט לתביעות קטנות, והדבר אף נעשה כעניין שבשגרה (תביעות נגד בזק, הוט, אל על וכיו"ב).