ראה בפורום בחינות לשכה תשובות שלי ושל מנהל הפורום

  • פסק דין - על התובעת לשלם הוצאות עורך דין
    ש | 12/09/2009 13:24

    שלום ברצוני לברר במיקרה בו השופט קבע כי על התובעת לשלם הוצאות עו"ד בסכום מסויים. מי מקבל את הכסף? שילמתי לעו"ד שלי כנתבע שכר טירחה. האם הסכום הנקבע הוא עבורי או שעבור העו"ד? בתודה מראש

    • ראה בפורום בחינות לשכה תשובות שלי ושל מנהל הפורום
      גבעתיים | 14/09/2009 09:44

      עו"ד אסף רובין, לענין זה (הן ניתנו בשבוע שעבר, כמדומני ביום רביעי ושישי). התשובה שם זהה במדויק לתשובה כאן על אף שהתיאור שונה (או שמא זהו אותו המקרה...)

      • תשובה ברורה בבקשה
        שמיל | 14/09/2009 10:07

        במקום תשובה קיבלתי הפנייה לאנשהו  שבו לא מצאתי קשר לשאלתי אפשר בבקשה לקבל תשובה פשוטה וברורה שתפתור את שאלתי?בתודה מראש שמיל

        • על פי פס"ד - ההוצאות הולכות לעו"ד
          גבעתיים | 14/09/2009 11:02

          ואח"כ תעשו ביניכם את החישוב הפנימי. (אגב, הרציונל הוא בדיוק כמו המקרה שם, על אף שהמקרה הפוך - הכףס הולך למי שהוא נפסק, ולאחר מכן הלקוח ועו"ד עושים ביניהם את החישוב. ביהמ"ש לא מתערב בטיב יחסי לקוח-עו"ד)

          • ראשית תודה
            שמיל גבעתיים | 14/09/2009 12:09

            נכון שבפס"ד כתוב שכ"ט עו"ד .. סכום אולם ההגיון שלי אומר שמאחר ושילמתי כבר את שכ"טרחתו הרי שאני אמור לקבל חזרה את הוצאותיי אבל מאחר  וחסר נסיון בתחום הנני אני צריך לקבל הסבר או נימוק מדוע זה צריך להגיע לעו"ד שממילא קיבל שכרו בכל מקרה שוב תודה

            • הוא אשר אמרתי - בימ"ש לא מתערב בטיב יחסי עו"ד-לקוח
              גבעתיים | 14/09/2009 12:56

              ביהמ"ש פוסק שכ"ט לעו"ד במקום שאתה תשלם לו את זה ואת ביהמ"ש לא מעניין אם שילמת לו כבר או שעוה"ד עבד בחינם... אם שילמת לו כבר - אז תאמר במהלך הדיון שכבר שילמת לו והשופט יחליט איך להתייחס להערה שלך, או שאחרי הדיון תתקזזו ביניכם

              • שכ"ט עו"ד משולם כפי שהוסכם בין הלקוח ועורך דינו
                אורן | 16/09/2009 05:41

                אם לא כתוב אחרת בהסכם, זה הולך ללקוח.