כרגיל שני צדדים חלמאים ומאשימים את עוה"ד

  • תלונה על עו"ד בלשכת עורכי הדין.
    ארז | 26/08/2009 14:39

    שלום אנשים, אינני עו"ד אך אני אדם שנפגע מרשלנות של עו"ד אשר ייצג את הקונה (לשעבר) של דירתי. הסיפור בקצרה הוא כדלהלן: לפני כחצי שנה מצאתי קונה לדירתי אשר טען שיש לו את היכולת לרכוש את הדירה וחתמתי איתו על חוזה מכירה (אותי ייצגה עו"ד מקסימה שמטפלת לי בתיק עד היום). עסקת המכירה נמשכה מעל ומעבר למשוער (כחודשיים לאחר תאריך היעד שהוגדר בחוזה) ואני שכבר לא יכולתי לסבול את עול המכירה (שילמתי גם שכ"ד וגם משכנתא) החלטתי לבטל את העסקה. בדיעבד נודע לי שהעו"ד של הקונה לא בדק היטב את כושר המימון של הקונה אשר התקשה לקבל אישורים למשכנתא, ולדברי הקונה הוא אמר לו תמיד ש"יהיה בסדר" (הקונה הוא נכה צה"ל אשר מתקשה בהתניידות). ולעומת זאת מנגד גם אותי ואת העו"ד שלי הוא "מרח" היטב בתירוצים כאלה ואחרים מדוע העסקה לא מתקדמת. כעת אני מעוניין להגיש נגדו תלונה בלשכת עו"ד ואף להגיש נגדו תביעה בגיד הנזקים הכספיים שנגרמו לי ואף על עוגמת הנפש. שאלתי היא האם סיבתי היא מספיקה בשביל להגיש תלונה? וכמו כן האם יש עילה לתביעה? נ.ב בשיחה עם הקונה לשעבר הוא גם מעוניין להתלונן ולתבוע.

    • כרגיל שני צדדים חלמאים ומאשימים את עוה"ד
      מדרגות | 26/08/2009 19:15

      אין שום חובה על עוה"ד לבדוק את היכולת הכלכלית של הלקוח שלו ועל אחת כמה וכמה לגלות לצד שכנגד פרטים על היכולת הכלכלית של לקוחו... אם צד מיוצג ע"י עו"ד משלו בעסקה אז מתפקידו של עורך הדין שלו בלבד לבחון את טענותיו של עוה"ד של הצד שכנגד ולייעץ ללקוח בהתאם. עו"ד של הצד שני לא עובד בשבילך! הייעוץ שהוא מעניק לצד השני אינו מעניינך והינו דבר שבינו לבין לקוחו. כמובן שהכי קל להפיל את הכישלון בשיקול דעת שלך על עורך דין של הצד השני (שהוא בד"כ הגורם שהכי מעצבן בכל עסקה), אבל יש לזכור שבשביל טענות מופרכות יש מדרגות.