מיונים לפרקליטות

  • מרכז הערכה נציבות שירות המדינה
    עו"ד | 25/08/2009 17:24

    האם מישהו היה במרכז להערכה של נציבות המדינה, (השלב השני אחרי הבחינות בכתב) ויכול לתת פרטים, על ההליך? בתודה מראש

    • מיונים לפרקליטות
      עו"דית | 25/08/2009 20:03

      אני נבחנתי לפרקליטות. שם, אחרי בחינות הידע בכתב שנערכו בגני התערוכה בתל אביב, הזמינו אותנו למבחן דמוי פסיכומטרי שנמשך בערך שלוש וחצי שעות. המבחן כלל מתמטיקה קלה (צריך להתרענן על איך מחברים שברים פשוטים ושברים עשרוניים וגם על מציאת אחוזים מתוך שלם, נניח - אם 37 הוא 100%, כמה אחוזים זה 4.5?). חוץ ממתמטיקה היו סדרות חשבוניות (5 מספרים ולהשלים את המספר הבא בסדרה), וסדרות של צורות (אותו דבר בצורות). היו שאלות סגנון - אותו משפט בנוסחים שונים ולבחור את הנוסח שנראה הכי נכון. היו גם אנלוגיות של מילים, אבל הזויות (תל אביב לירושלים היא כמו טיס ל...?) וכמובן כמה קטעי קריאה ומס' שאלות אמריקאיות על הקטע. אחרי המבחן הזה היה יום דינמיקה קבוצתית. מקווה שעזרתי...

      • דינמיקה קבוצתית
        עו"ד | 25/08/2009 20:49

        תודה על התגובה תוכלי בבקשה להרחיב על הדינמיקה הקבוצתית, כי את המבחנים בכתב עשיתי כבר תודה

        • דינמיקה קבוצתית
          עו"דית | 26/08/2009 10:34

          אין הרבה איך להתכונן כי הבנתי שזה די משתנה. אני גם לא כל כך בטוחה שבנציבות אוהבים שנותנים פרטים על הדינמיקה הקבוצתית... בגדול, כמו תמיד - בהתחלה כל אחד צריך להציג את עצמו בכמה דקות. תתכונן על זה מראש, אפילו תתכנן לעצמך נאום קטן של הדברים שאתה רוצה להגיד, רק בשביל שלא תשכח משהו חשוב (אבל תדאג שהוא לא יקח יותר מכמה דקות). תתכונן לשאלות הרגילות כמו למה אתה חושב שאתה מתאים לתפקיד או למה אתה רוצה את התפקיד. יש הפעלה קבוצתית (בערך 15 איש בקבוצה), הפעלות בזוגות וגם משימה פרטנית שלך מול הבוחנים. בגדול זה מאוד נחמד, ההפעלות מהנות ולא קשות, הבוחנים מאוד נחמדים וממש אין שום סיבה להלחץ. יש קפה, עוגיות, האנשים נחמדים ואפשר להרגע

          • הדינמיקה הקבוצתית - מבחן האמת
            עו"ד אחת שעברה | 26/08/2009 15:01

            גם אני עברתי את כל המבחנים. לדעתי, רגע האמת, לפני הראיון האישי, הוא הדינמיקה הקבוצתית. התיאור של קודמתי מעלי, נכון. אבל למרות תיאורה המרגיע והשלו, וטוב שכך, עדיין צריך להיות ריאליים. הקפה והעוגיות לא יביאו אותך לגמר. מה שחשוב הן יכולות אישיות ומיומנויות אותם תצטרך להביא לידי ביטוי הכי טוב שאפשר. והם: 1. יכולת ביטוי והצגה עצמית תוך התמקדות בעיקר ובזמן מוגבל (3 דקות מקסימום) 2. יכולת חשיבה בצוות. כושר מנהיגות במשברים ויכולת אילתור תוך , לעיתים, עשיית ויתורים הכרחיים כדי להגיע להישג מסוים. אך עם הצבת גבולות של "לא בכל מחיר". 3. יכולת ניהול מו"מ. מחד, קשיח, עמדות שונות ומנוגדות לחלוטין . מנגד, יכולת הקשבה, אך עם בקרה ושליטה על הזמן הקצוב (5 דקות בס הכל). 4. יכולת עמידה בלחצים של: זמן, תנאי מקום והפתעות בהתמודדות מול נושאים חדשים ממש שיש להגיב עליהם מיד. כאן נבחנת יכולת קבלת החלטות בתנאי לחץ הגבוהים ביותר. ממש ברמה של מנהלים בכירים מאד מאד. לא לזלזל. הסיפורים וה"אירועים" אולי משתנים מבחינה לבחינה. אך העיקרון זהה וגם אופן הבחינה זהה. חלוקה ל- 15 משתתפים בקבוצה. 1. הצגה אישית, 3 דק' לנבחן. 2. דינמיקה בזוגות (קרי, עבודת צוות, משמע שת"פ. חלוקת מטלות בין בני הזוג לפי הכישורים כדי להרויח זמן ולהביא ליעילות בתוצאה) שהופכת לקבוצתית עם אינטרסים מנוגדים בין כל זוג וזוג. 15-20 דקות. בהמשך תוספת של 15 דקות נוספות. בהן נדרשת יכולת מנהיגות וגישור בין האינטרסים המתנגשים של הזוגות, ניהול זמן נכון והצבת אחראי זמן ואולי גם דובר. 3.דינמיקה ראש בראש (זוגות, נבחן אחד נגד השני).5 דק'. יכולת לטעון טיעונים. ולא רק, אלא במיוחד עמידה בטענותיך והיכולת לקעקע את טענות הנבחן שמולך כמובן תוך שמירה על כבודו. (זה לא אישי אנחנו נבחנים כעו"ד). 4. בחינה אישית ספציפית של הנבחן מול הבוחנים. לבד. החלק הקשה ביותר. אין מקום לשאננות, השאננות לא תורמת ומשדרת זחיחות וביטחון יתר. אמנם אין צורך להגיע בפיק ברכיים, אך בהחלט יש לחשוב ולדמות עוד קודם לבחינה את היכולת האישית שלך מול הבוחנים ויכולת דבקותך בעמדותיך בתנאי לחץ איומים (שנעשים שם בשעת הבחינה בכוונה תחילה. למשל: בשלב הזה, כל הנבחנים מוצאים החוצה. הרעש מחריד ואתה נדרש לקרוא ברעש, רק אתה, תוך 5 דק' 4 דפי A4 בנושא שבד"כ אינו מוכר. תידרש להביע עמדתך בנושא ולנמקו. כמובן שה"סיפור" יהיה כזה שכל צד שלא תבחר יהיה קשה לעמוד מאחוריו. אך זו בדיוק הנקודה, לדעת לעמוד על עמדתך ולנמקה היטב או לפחות לנמק מדוע לא בחרת בעמדה הפוכה.). בתום 5 דק' בדיוק, תוכנס לחדר יוקצו לך 5 דק' (אם אינני טועה) להציג את החלטתך. ב- 5 דק' הללו, תופרע על ידי הבוחנים בשאלות שתי וערב. הנימוסים שהיו להם עד כה, לכאורה, ייעלמו, ואתה תצטרך להתמודד בנימוס מול מתקפותיהם. המטרה כאן לא להכשילך . אין כאן בשום אופן עניין אישי. נבחנת יכולת העמידה שלך בלחצים והשמעת טענותיך גם כשאתה מותקף. להבנתי, ניתן לדמות זאת להגשת עתירה דחופה ומוזרה/הזויה ביותר בעליון. כאשר על הכף מונחים אינטרסים כבדי משקל המתנגשים ביניהם ועליך להחליט את מי מהם אתה מייצג וטוען לטובתם כי יש להכריע בסוגיה עכשיו ומיד להצלת ה..... מקווה שעזרתי

            • תודה
              עו"ד | 26/08/2009 17:46

              תודה רבה על העזרה, נקווה שזה אכן יעבור בשלום

              • התמודדות בבחינה והישרדות
                עו"ד אחת שעברה | 27/08/2009 13:09

                עו"ד, שלום רב1 ראשית בהצלחה רבה. שנית, כולם עוברים את הבחינות בשלום. בד,כ רק מתי מעט נבחרים לבסוף, לאחר ריאיון אישי, לשרת בפרקליטות. ועוד אף פעם לא שמעתי שהנבחרים היו מתמודדים חיצוניים למערכת. יתכן שהיו, אך אני לא שמעתי שקרה כך, אף שביררתי היטב. אוכל להעיד שאני מחוץ לפרקליטות ניגשתי למכרז ועברתי את כל שלביו כולל שלב הסיום הריאיון האישי (שהוזמנו אליו 10 מתמודדים למשרה אחת...), מבחינתי, הריאיון לא היה רע כלל וכלל, אבל התשובה שקיבלתי הייתה שנבחר מתמודד אחר. דרך אגב, כעבור כשבועיים מהתמודדות, קיבלתי מכתב מהפרקליטות שבו מוצע לי להגיש מועמדתי לייצג את הפרקליטות (המדינה) כעו"ד חיצונית. חשוב לציין, שיש כל מיני אמירות שיכולות "להחליש" את יכולת ההתמודדות בכלל וביום הבחינה בפרט. ולכן צריך להתעלם "מרעשים" אלו. כך למשל הטענה הנצחית שהמכרז תפור למתמודדים מתוך הפרקליטות. אם באת לנסות, צריך להתעלם מכך והיות במיטבך וליחד את עצמך בחן ובשום שכל ביחס לכל האריות, הפנתרים והנמרות שגם הגיעו לשלב הזה כמוך. ואם לא נבחרת, דע שהתמודדות כשלעצמה היא מעולה, היא נעשית ברמה הכי גבוהה שנתקלתי בה בהתמודדות על מקום עבודה ותורמת מאד ברמה האישית. היא תעניק לך ביטחון עצום ותחדד אצלך דברים שיטיבו עימך גם בראיונות במגזר הפרטי. שוב, בהצלחה. .

            • מכרז מכור
              זיו | 13/09/2009 22:35

              לידיעת כל הנגשים למכרזים של נציבות שירות המדינה. מכרזים אלו הם מכרזים מכורים מראש. מי שמתקבל לתפקידים אלו אנשים שממלאים את אותם תפקידים אולם בשל חובת המכרז הם חייבים להגיש מועמדות. כך שכאשר אתם מגיעים לועדות אתם מוצאים את עצמכם מול אנשים שממלאים כבר את התפקיד לפחות שנה או יותר. מי לדעתכם יקבל את התפקיד אתם חסרי הנסיון או הוא?