תשובה

  • מה הייתם עושים?
    מתמחה בנזיקין | 25/08/2009 13:14

    רוצה להתייעץ איתכם לגבי מקרה שקרה היום: אני מחפשת עבודה ושולחת קו"ח בפקס לכמה עו"ד המופיעים ביומן עורכי הדין. היום התקשר עו"ד אחד והתלונן על כך ששלחתי לו קו"ח 4 פעמים והתחיל לצעוק, לצרוח ולאיים בתלונה ללשכה. הסברתי לו שזה היה בטעות ואז התרגז ואמר שזה היה במכוון ושזו לא הדרך בה תמצאי עבודה וכו'.. אני לא מכירה את עוה"ד הזה ולא את משרדו וכנראה שיש מס' עו"ד במשרד וביומן נרשמו שמותיהם של השכירים עם אותו מס' פקס. הרבה עו"ד שכירים כותבים ליד שמותיהם מאיזה משרד הם, אבל לא כך עשו עורכי הדין במשרדו. מה דעתכם? מה הייתם עושים? מתלוננים ללשכה לפני שההוא מתלונן? מודה לכל העונים.

    • תשובה
      אחד | 25/08/2009 18:20

      אין לו שום עילה לפנות ללשכה בתלונה על הפרה של כללי האתיקה, כי לא הפרת שום כלל אתיקה, גם אם נקבל את כל הטענות שלו. כל מה שעשית, גם לגרסתו - זה לשלוח קורות חיים 4 פעמים למשרד. זה לא מהווה הפרה של שום כלל, ובטח שלא מהווה הטרדה/איום וכ"ו. אם כבר - ההתנהגות שלו מהווה איום שלא כדין, שכן קיים כלל וכן פסיקה של וועדות המשמעת של עורכי הדין, שאסור לעו"ד לאיים באיום ספציפי על נקיטת הליך, אלא לכל היותר הוא יכול לאיים בנקיטת כל הליך משפטי העומד לרשותו. בכל מקרה, יותר מסביר שהוא ניסה להפחיד אותך בלבד, והוא לא יגיש כל תלונה.