מדוע לא?

  • שאלה משפטית
    ענת | 17/08/2009 09:17

    שלום לכולם, הוריי גרים בפנטאוז שיושב על 3 דירות. בתקנון הבנין רשום שהועד שישולם יהיה עבור דירה אחת (כמו כל הדיירים), אבל לפנים משורת הדין הסכימו לשלם פעם וחצי. לאחר 23 שנות מגורים, דיירי הבנין מבקשים לשנות את ההסדר ולגבות עבור 3 דירות. האם ועד הבית יכול לשנות את תקנון הבנין ע"פ החלטתו? אשמח לכל תשובה..

    • מדוע לא?
      גבעתיים | 17/08/2009 10:38

      ברירת המחדל, ע"פ סעיף 58 לחוק המקרקעין, הינה, כידוע, השתתפות ע"פ השיעור היחסי, אא"כ נקבע בתקנון אחרת - כמו שהיה כאן. אולם, ישנה אופציה, כידוע, גם לשנות תקנון. סעיף 62 לחוק המקרקעין קובע כי ניתן לשנות את התקנון ברוב של בעלי הדירות אשר שני שלישים מן הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם. אם הרוב שקיבל את החלטת השינוי עונה על התנאים הנ"ל - אזי ההחלטה, לכאורה, תקינה. נ.ב. ישנו המשך לסעיף 62 הקובע שאסור לקבוע/לשנות בתקנון זכויות או חובות של דיירים מסוג שלא פורשו בחוק המקרקעין אלא בהסכמתם. אולם, לענ"ד, שינוי גובה תשלום מיסי ועד הבית איננו נכלל בגדרי הסיפא הנ"ל, המצריכה את הסכמת הדיירים, כי מיסי ועד הבית (שכחתי איך הם מוגדרים בחוק בשמם הרשמי...) הם מהמיסים בהם כן עוסק חוק המקרקעין.