תשובה

  • הגשת תשובה לאחר תגובת משיב בתיק בש"א בבי"ד לעבודה
    ישראל | 16/07/2009 19:02

    שלום רב, אני מנהל תיק בבית דין לעבודה. הגשתי בקשה ונפתח תיק בש"א. הרשמת נתנה החלטה הדוחה את הבקשה זמן קצר לאחר קבלת תגובת המשיב ומבלי להמתין לתשובתי לתגובת המשיב. תשובתי הוגשה שעות אחדות לאחר מתן ההחלטה (מבלי שידעתי שניתנה החלטה). שאלתי: האם ניתן/כדאי להגיש בקשה לעיון חוזר? האם ניתן/כדאי להגיש ערעור על החלטת הרשמת כשאחד מנימוקיו הוא מתן החלטתה לפני תשובתי? מה עדיף לעשות? בתודה מראש.

    • תשובה
      מירה-בל גזית, עו"ד | 19/07/2009 08:57

      ראשית, לרשמת שיקול דעת לתת החלטה לפי החומר שלפניה. מתן תגובה לתגובת המשיב היא חריג ובד"כ לא מקובלת בהליך מסוג זה. אולם, אם אתה סבור שההחלטה שגויה, ולהחלטה בבקשה השלכות מיידיות על ניהול התיק, אתה רשאי להגיש בקשה לעיון חוזר. עליך להוכיח, במסגרת הבקשה הנ"ל, על מנת שבית הדין ידון מחדש בבקשה המקורית (שניתנה בה החלטה) שינוי נסיבות או קיומן של ראיות חדשות אשר לא היו בידיך או שלא היית יכול להשיגן בשקידה סבירה במועד הגשת הבקשה שנדחתה. מניסיון, אם לא זה המצב, הרי שיחייבו אותך בהוצאות משפט גבוהות. אם התקיפה היא משפטית ולא עובדתית, והמדובר בהחלטה מהותית להמשך הדיון המשפטי, ייתכן שעדיף לשקול הגשת ערעור (תוך 7 ימים). בהצלחה!