השאלה אם יש לישראל אמנה עם אסטוניה

  • מקרה מעניין אשמח לעזרה
    עו"ד | 15/07/2009 14:02

    שלום רב, הנני עו"ד צעיר בעל משרד עצמאי, היום פנה אליי לקוח עם מקרה מעניין וקצת מורכב ועל כן אשמח אם החברים נחמדים יוכלו להעשיר ולתרום לי בנושא: המדובר על בחור שניסה להבריח מאסטוניה סם מסוג קוקאין במשקל של 43 ק"ג ( נו מה לעשות..) החבורה כולה נתפסה באסטוניה והבחור קיבל 11 שנה בכלא האסטוני, כעת משהוא מרצה כבר כ 4 שנים עושים לו חיים קשים בכלא ולכן משפחתו מבקשת לראות כיצד ניתן לסיע לו ולהעביר אותו לריצוי העונש בישראל. מבדיקות שעשיתי ראיתי שהנושא כלל אינו פשוט, ובטרם אני פונה בבקשות שונות ע"מ לקדם את עניין הבקשה לריצוי עונשו בארץ הייתי שמח לשמוע דעות נוספות או דוגמאות ממקרים שהיו לחברים פה. תודה לכל מי שמוצא לנכון לסייע לי!

    • השאלה אם יש לישראל אמנה עם אסטוניה
      שרי | 15/07/2009 15:16

      בעניין מעבר של אסירים או שיפור תנאי אסירים העניין הזה קשור לחוקי המשפט הבינלאומי, כלומר האם יש איזשהו הסדר בין אסטוניה לישראל שמאפשר להעביר אסירים ממדינה למדינה במקרים כאלה, כלומר במקום שיירצה שם את העונש, שיירצה את העונש בארץ. אחרי הכל המשפט הוא תלוי מקום ומה שתקף פה לא בהכרח תקף שם.

      • המשך
        עו"ד | 15/07/2009 15:21

        שרי, וודאי שיש לברר האם יש הסכם הסגרה בין המדינות ( אני עמל על זה ברגעים אלו ממש), מה שאני לא בטוח לגביו זאת השאלה למי מוקנית הסמכות לטפל בהליכי המעבר עצמם, האם זה בסמכות היועמ"ש או שאני צריך לפנות, אם זה היועמ"ש האם יש לו שיקול דעת מה מידת הפיקוח של בית המשפט ואיך זה מתבצע פרקטית. בקיצור כמו שאמרתי מקרה מעניין, לפחות אני מתגמל את עצמי בעוד יידע וניסיון מכל העבודה הקשה הזאת