תשובה

  • עזרה לעו"ד
    יניב | 15/07/2009 12:59

    שלום!! הגיע אליי לקוח שנפל בבניין בכניסה למעלית עקב כך שהמעלית עלתה בכמה סנטימטרים מהרצפה וכלן נתקל בה ונפל. שאלתי היא אתמי תובעים? את נציגות הבית המשותף או את חברת המעליות? אודה על עזרתכם

    • תשובה
      עו"ד צעיר וחצוף! | 15/07/2009 13:55

      אהלן יניב. לדעתי אתה צריך לתבוע את חברת המעליות קודם כל, כאשר לדעתי ברמה כמעט מוחלטת של וודאות יש להם ביטוח ולכן הם יצרפו את חברת הביטוח כנתבעת נוספת או שזו תבקש להצטרף מיוזמתה. בנוסף אם אתה רוצה אתה יכול לתבוע את וועד הבית אולם אני לא רואה איפה הם אחראיים לנזק, למרות שבעניין זה יש משתנים שאני לא מכיר אותם שייתכן ןמעמידים להם אחריות ( עגון כמה זמן התקלה הזאת קיימת ולא טופלה וכיוצא בזה) באופן כללי אני הייתי ממליץ לך לתבוע את כולם גם את חברת המעליות וגם את וועד הבית במקרה הכי גרוע תסכים אח"כ בבהמ"ש למחיקה של נתבעת לא רלוונטית( רק תזהר מהוצאות על תתבע סתם את כל העולם). מקווה שיזרתי!