ניירת מקצועית

  • נייר מכתבים בחברה מקצועית
    אני | 10/07/2009 09:01

    שלום רב! בתור עו"ד אבקש לדעת מה תווך המחירים וכמה עולה לעשות נייר מכתבים באופן מקצועי + מעטפות וכרטיסי ביקור בחברה מקצועית? אני מבקש אומדן ממי שיודע

    • ניירת מקצועית
      מירה-בל גזית, עו"ד | 12/07/2009 18:14

      כמה הערות/הארות שאולי יסייעו: - ראשית, יש הבדל בין מצב שבו יש לך כבר גרפיקה מוכנה (לוגו ורעיון) לבין מצב שלא. הרבה בתי דפוס מתמחרים את עלות הפקת הניירת ללא שירותי גרפיקה או עם שירותי גרפיקה. שווה לברר גם נקודה זו כשמתמחרים את עלות הניירת. מניסיוני, עדיף להדפיס את נייר המכתבים באמצעות וורד ולא להשקיע בנייר מכתבים מיוחד. גם כי זה יוצר לעיתים קרובות בלבול בהדפסה וגם כי אם מחליפים כתובת לפני שהכמות מסתיימת נותרים עם המון נייר טיוטה במקרה הטוב. כדאי להתרכז בכרטיס ביקור ובמעטפות. או בשלב ראשון אפילו רק בכרטיס ביקור ונייר פרופיל משרד עשויים מקצועית. שני מקומות שאני ממליצה עליהם (אין לי מחירון שלהם, אבל עבדתי עם שניהם והתמחור שלהם תמיד היה הוגן): הם דפוס דן בגבעתיים וקוויקופי - להם יש סניפים. הם משלבים גם הצעות לגרפיקה וגם הדפסות. ושיהיה בהצלחה!

      • האם אפשר להוסיף לוגו לנייר המכתבים?  לת
        יניב | 19/07/2009 07:53

        • אתיקה מקצועית
          מירה-בל גזית, עו"ד | 19/07/2009 08:45

          לפי החלטת ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין בענייני פרסומת, אסור להוסיף לכרטיס הביקור לוגו ו/או איור. עם זאת, בפועל ואני בטוחה שהבחנת בכך, כמעט לכל המשרדים, לרבות לגדולים ולמפורסמים שביניהם יש לוגו - שבד"כ אינו סמל או סימן אלא מורכב מאותיות עבריותו לועזיות של שמות השותפים/בעלים. למיטב ידיעתי, טרם הובא בעל משרד גדול לדיון משמעתי בוועדת האתיקה בעניין זה. קרא את ההחלטה ו...לשיקולך.