תשובה

  • שאלה דחופה בעניין המצאה של כתבי בי דין
    שניים | 29/06/2009 10:49

    שלום רב, אבקש לקבל חוו"ד בעניין בקשה שהוגשה לפי ביזיון כאשר צד שני לא הגיב להחלטת ביהמ"ש והוגשה בקשה על ידי הצד המבקש לקבלת החלטה בהעדר שלא הוגשה לצד שכנגד מאחר ומדובר בבקשה פרוצדורלית מנהלית האם כן היתה חובה להגישה והאם מדובר העבירה אתית עד כדי תלונה?

    • תשובה
      אחד | 30/06/2009 16:50

      כל בקשה עליך להמציא לצד שכנגד. בוודאי שכאשר מבוקשת בקשה לפי ביזיון בית משפט. יתרה מזאת, בית המשפט לא יתן כל החלטה בבקשה, אלא אם הוא תוגש לו תגובת הצד שכנגד, או יוכח לו כי הבקשה הומצאה לו כדין. אם ביקשתם החלטה בלי להמציא את הבקשה לצד שכנגד, זה בהחלט מעשה לא הולם. אני בספק אם זה עולה כדי עבירה אתית, אך זו בהחלט התנהלות פסולה של עו"ד. בית המשפט ממילא יבקש אישורי המצאה של הבקשה