בקשה לביטול פס"ד

  • ביטול פס"ד חלוט
    r.m | 23/06/2009 16:02

    קיבלתי קנס בשנת 2004 על שימוש בנייד בעת נסיעההגשתי בקשה להישפט מכיוון שלא השתמשתי בנייד ויש לי פלט שיחות המוכיח טענה זאת.במהלך 2005 עזבתי את הארץ למשך כשנתיים ובמהלך התקופה הזאת נשלחה אלי הזמנה לדיון.הדיון התקיים שלא בפני בטענה שההודעה נמסרה והתקבלה כדין (אם לא הייתי בארץ איך ההודעה התקבלה כדין ?!)לפני מספר חודשים קיבלתי הודעה לתשלום קנס עם ריביתניסיתי לפנות לביהמ"ש תעבורה בו נידון התיק ונדחיתיפניתי לאגף הביקורת של הנהלת בתי המשפט ונדחיתיפניתי לנציבות התלונות על השופטים ונדחיתימה אני אמור לעשות ? למי אפשר לפנות ?

    • בקשה לביטול פס"ד
      אחד | 23/06/2009 20:44

      לא ברור משאלתך כיצד בדיוק פנית לבהמ"ש. כעיקרון, עליך להגיש בקשה מסודרת לביטול פס"ד לבית המשפט שנתן את פסק הדין. עליך לטעון בבקשה לגבי העילה לביטול ולגבי סיכויי ההגנה שלך. מדובר בבקשה משפטית לכל דבר, כך שמומלץ להתייעץ עם עו"ד.

      • בקשה לביהמ"ש
        r.m | 23/06/2009 22:52

        פניתי ב3 מכתבים מנומקים לביהמ"ש תעבורה בו נשפטתי שלא בפני וצרפתי צילומי דרכון, תלושי שכר מחו"ל וכו' על התקופה הרלוונטתי ונענתי במסמך רשמי וחתום ע"י 2 שופטות כי: קיימת חזקת מסירה וכי המסירה נעשיתה כדין , אין עיוות דין, נשפטתי שלא בפני כדין ולכן הבקשה נדחית.הייתי אמור לעשות משהו אחר ? לצרף מסמך רשמי יותר מצילומי דרכון המעידים כי לא הייתי בארץ ?

        • בקשה לביטול פסק דין
          אחד | 24/06/2009 08:41

          יש הבדל גדול בין מכתב לבין בקשה משפטית. החזקה של המסירה לא חלוטה, אלא ניתנת לסתירה, אבל צריך לשם כך לטעון זאת בבקשה משפטית מסודרת, ולא במכתבים. דרך מכתבים לא ניתן לבטל פסק דין. עלייך להתייעץ עם עו"ד.