תשובות

  • רשלנות של עו"ד
    גיל | 27/05/2009 10:27

    לפני 4 שנים רכשתי דירה וכמובן לקחתי עו"ד לעזרי... לפני כשבוע רציתי למחזר משכנתא ואז התברר כי הדירה אינה רשומה על שמי בטאבו! התקשרתי לעו"ד שלי בזמנו ומסתבר שהוא לא ידע מה לענות כיצד הוא לא סידר לי שהדירה תהיה רשומה על שמי בטאבו . עכשיו הוא מטפל בנושא הרישום בטאבו מחדש . שאלותי: 1)האם הוא נהג ברשלנות שהוא שכח לסגור את העסקה לגמרי(כולל רישום בטאבו).. 2)ידוע שאם אני רוצה למכור את הדירה אז רק אחרי 4 שנים אני לא משלם מס ... האם ה4 שנים יספרו מרגע שהדירה על שמי בטאבו? 3) אם עד שיוסדר העניין רישום בטאבו הריביות בבנק יעלו ... האם אני אוכל לתבוע אותו. בברכה גיל

    • תשובות
      יועמש | 27/05/2009 14:15

      1) כן, הוא התרשל. 2) לא, אין קשר. 4 השנים נספרות מיום חתימת החוזה כפי שדווח למס שבח. 3) לכאורה כן, אך תהיה בעיה בכימות הנזק (כיוון שרק בסוף ההלוואה תדע כמה בדיוק שילמת) ובקשר סיבתי (דרישת הבנק שיסתיים הרישום אינה הכרחית כדי להבטיח אותו; יחוס חלוף הזמן עד לקבלת ההלוואה רק לעיכוב ברישום ועוד).

      • המשך לשאלה
        גיל | 27/05/2009 14:40

        בנוגע לנושא הסיבתי.... אני קיבלתי הצעה לריבית מסויימת ... יש תוקף להצעה של 12 ימים כדי שאקבל את הריבית אני צריך להמציא לבנק מסמך שהדירה על שמי בטאבו. כיום אני ממתין שהאישור יצא מהטאבו ... ונאמר לי שהוא יצא רק ב9.6 עד אז לדעתי הריבית תשתנה ... למה יש בעיה לדעתך ? דבר שני למה בעיה בכימות הנזק ? אם כיום אני מקבל הלוואה בריבית 2.3% ועד שאקח את ההלוואה הריבית תשתנה ל2.6% הרי מדובר כאן על הרעה ... אני אצטרך לחכות לסוף תקופת המשכנתא כדי לתבוע אותו ? גיל

        • המשך לתשובה
          יועמש | 27/05/2009 15:28

          הריבית בד"כ משתנה על פי השינויים בריבית בנק ישראל, וזו לא השתנתה החודש. השינויים הם בד"כ ב-25 לחודש, כך שיש סיכוי סביר שלא ישנו את ההצעה. לגבי כימות - הנה דוגמא: מה יקרה אם תפרע את ההלוואה פרעון מוקדם? במקרה כזה הנזק שלך יהיה קטן יותר, לא?

          • בהחלט יש מקום להגשת תביעה
            נתן | 29/05/2009 12:58

            כנראה עו"ד שלקחת תחום המקרקעין הוא לא תחום עיסוקו תחכה לראות אם אכן יגרם לך נזק כתוצאה מההתרשלות, אם כן אז יש מקום לתבוע