בטח שזו עבירה אתית - וגם חמורה

  • אשמח לשמוע את דעת המלומדים
    זלמיאן | 25/05/2009 22:44

    ברצוני לדעת האם אמירה של עו"ד לצד שכנגד על מנת להוציא ממנו כספים יכולה להיחשב כעבירה אתית? / הוצאת דבר במרמה. דוגמת אמירה של עו"ד לצד שכנגד כי נפתח נגדו תיק הוצל"פ (דבר שלא קרה בפועל) וכי הוא מוכן לסגור את התיק אם ישולמו לו הוצאות פתיחת התיק (הוצאות שלא הוצאו מכיוון שלא נפתח תיק). דבר שהביא לצד שכנגד לשלם לעו"ד את "החזר ההוצאות".

    • בטח שזו עבירה אתית - וגם חמורה
      עו"ד כזה רשלן | 26/05/2009 22:47

      זה עו"ד מאוד מסוכן תכיסיסים כאלה ממש לא לגיטימים ניתן לאיים בפנייה לערכאות משפטיות אבל להמציא דברים וליצור לחץ תוך ניצול מצוקה של הצד ויתרון הסמכותיות והכח זו עבירה אתית קשה

      • ידוע לך אם יש לכך אסמכתא בחוק?  לת
        זלמיאן | 26/05/2009 22:50

        • זאת שאלה טובה של זלמיאן
          ג | 27/05/2009 01:44

          איפה באמת נמצא בחוק ובפסיקה מקורות עליהם אפשר להסתמך???