דיני ראיות

  • תימלול הקלטה
    שמוליק | 24/05/2009 22:39

    ר' הקליט ותימלל את שיחתו עם ש' שלא ידע על כך. התימלול על רמה מקצועית. האם התימלול קביל לצורך הגשתו, יחד עם ההקלטה, ע"י ר' לביהמ"ש כראיה? ר' רוצה להמנע מההוצאה הכספית הגבוהה הכרוכה בתימלול ע"י חברת הקלטות/מתמללים.

    • דיני ראיות
      יועמש | 25/05/2009 13:46

      הראיה היא ההקלטה. התמלול נחשב רק כלי עזר ואינו ראיה עצמאית, ואין לו קבילות עצמאית. בהחלט ניתן להגיש רק את ההקלטה, בלי תמלול. הבעיה היא שמעשית התמלול הוא קריטי. איך תוכל לשאול על תוכן השיחה בחקירה הנגדית? איך תהיה בטוח שהשופט שמע את ההקלטה והבין?

      • תמלול
        מקליט ותיק | 25/05/2009 16:56

        בפסיקה נקבעו כללים כיצד יש להגיש הקלטה. עליך לשמור על ההקלטה המקורית, ואם למשל מדובר בהקלטה במכשיר אלקטרוני- עליך לשמור את הטייפ המקליט כמקור (לא יספיק ה-cd בלבד). על ההקלטה להיות מלווה בתמלול שיאומת בתצהיר. את התמלול יכול לבצע כל אחד כעיקרון, אבל הוא צריך ליתן תצהיר שתמלל כראוי ואת כל מה ששמע, ולהיות מוכן לחקירה על כך בבית המשפט.