צריך להבין את הרציונאל מאחורי הבחינה!

  • שאלה לכל עו"ד בפורום
    א | 15/05/2009 13:57

    בס"ד שלום רב אני עומד לעבור את המבחן בע"פ.רציתי לדעת מניסיון של כל אחד מכם לאו דווקא מה הוא נשאל, אלא למה לדעתו אחוז העוברים הוא כה גבוה, היות שאני חושש ממש שלא לעבור את המבחן. אני שומע על אנשים שעברו את הבחינה אחרי בלק אאוטים ובכיות וגמגומים. כלומר אתה יכול לעשות כל אלה, להראות חסר ביטחון ודביליות ואני בטוח שזה קורה ה מ ו ן. אז איך זה שעוברים 97 % בכל מחזור? אודה לתשובתכם

    • צריך להבין את הרציונאל מאחורי הבחינה!
      גיל- לנבחנים בע"פ | 16/05/2009 17:45

      המטרה היא לא להכשיל, את זה כבר עשו בבחינה בכתב הבוחן יוצא מקודת הנחה שאתה כבר שולט פחות או יותר בחוקים ובתקנות. המטרה בבחינה בעל"פ היא לוודא שלא יצאו לשוק עו"ד רשלניים כלומר אם תטעה בשאלה כזו או אחרת זה לא מה שיכשיל אותך אבל אם תטעה לאחר שענית בביטחון ואתה משוכנע שזו התשובה אז תיכשל הבנת? דוגמא פשוטה נניח ישאלו אותך: בבית משפט לתביעות קטנות למי מגישים ערעור והאם בזכות/רשות? התשובה היא כאן ברורה וחד משמעית נכון, כלומר ברשות למחוזי. אם צדקת כל בכבוד אבל אם טעית השאלה היא איך טעית כלומר האם טעית לאחר שענית ישר, בלי לחשוב, בביטחון ונחרצות ואז זה יוביל בד"כ להכשלה או שענית בצורה שחשבת קודם, אמרת שאתה לא בטוח, ציינת שמעולם לא עשית זאת בפרקטיקה, טעית וואז אמרת הייתי בכל מצב מוודא בחוק וכו' כלומר הרבה פעמים תוכן התשובה למרות שהוא חשוב מאוד הוא ורק הוא לא יכשיל אותך (בהנחה שתיהיה לך טעות אחת או שתיים) המטרה היא לבדוק שלא תטעה כך, כביכול לקוחות עתדיים שלך ותגרום להם נזק וכו'. לכן בד"כ אם טעית בשאלה אחת וקצת התרגשת לא נורא ולא תיכשל סה"כ המטרה כאן! היא לא להכשיל

      • תודה רבה  לת
        א | 16/05/2009 17:54