בעיה לא פשוטה

  • ערעור שהתקבל
    מיכל | 13/05/2009 01:07

    1.הגשתי ערעור במחוזי על החלטה שניתנה בשלום, הערעור שלי התקבל, השופט החזיר את הדיון לשלום לאותו השופט שעל החלטתו ערערתי. 2.הגשתי את הערעור בגלל שהשופט בכלל לא התייחס למה שכתבתי ואפילו לא רצה לשמוע את הצד שלי ורק התייחס לצד השני, ופסק לטובתו (זאת היתה חד צדדיות מופגנת) 3.במחוזי כן התייחסו לטענותיי וביטלו את ההחלטה שניתנה בשלום ואף העבירו ביקורת נוקבת על ההחלטה שניתנה בשלום והורו בפסק הדין שעל השופט בשלום להתייחס אליי ואל עדיי וטענותיי ולפסוק מחדש בעיניין. 4.אני בספק מאוד גדול אם בכלל השופט בשלום שהיה נגדי בצורה מאוד נחרצת אם בכלל הוא יתייחס להחלטה של המחוזי? 5.מה המשקל של ההחלטה במחוזי כנגד השלום ועד כמה זה יכול להשפיעה על ההחלטה החדשה שתינתן בדיון הבא בשלום?

    • בעיה לא פשוטה
      יועמש | 13/05/2009 10:30

      מאוד תלוי מי השופט, כמה חשוב לו מה המחוזי אמר (אם יש לו שאיפות קידום לשם זה משנה), ועוד אלף משתנים אחרים שלא בשליטתך. נסיון לבקש פסילה שלו צפוי להדחות בעליון אלא אם יש משהו ממש מיוחד. רוב הסיכויים שיתן שוב פסק דין נגדך, הפעם מאוד מנומק ומאוד "עובדתי" כדי לצמצם סיכויי ערעור, ואז תחזרי למחוזי.

      • בשביל מה יש שופטים ובתי משפט?
        מיכל | 13/05/2009 13:57

        בבית משפט צריכים לשמוע את שני הצדדים ולא רק צד אחד בשביל זה יש דיון, אני ממש לא מבינה מדוע השופט התעלם ממני במופגן ולא נתן לי כמעט לדבר ואף החסיר דברים חשובים שאמרתי בפרוטוקול שיהיה לו נוח לתת את פסק דינו שכנראה נקבע מראש, ולעומת זאת היתה לו סבלנות רבה לשמוע את הצד השני,היה נראה שכל המשפט הזה מכור והשופט כבר החליט עוד לפניי שהתחיל המשפט, ולעומת זאת במחוזי התייחסו באופן הפוך ואף ביטלו את ההחלטה שלו. אבל אני רואה לפי התשובה שלך שאין לי כמעט סיכוי, אפילו שבמחוזי קיבלו את הערעור שלי אז למה בכלל נותנים לערער ומחזירים אותי לאותו השופט שאיתו יש בעיה חמורה בשיפוט הבסיסי? ובשביל מה קיימת ערכאה גבוה יותר אם אין לה בכלל השפעה על ערכאה נמוכה יותר או בכלל בשביל מה יש שופטים ובתי משפט אם מקשיבים רק לצד אחד והשופט עצמו מחסיר ומשכתב את הפרוטוקול לנחיותו.

        • למה חוסר הביטחון הזה?
          אחד | 13/05/2009 15:57

          בר"ע שמתקבלת , תוך מתיחת ביקורת קשה על השופט, היא לא דבר שנעשה באופן תדיר. תשאבי מזה ביטחון. תקפידי שכל הנאמר באולם יתועדו בפרוטוקול הדיון, ובמקרה הצורך - יש ערכאות נוספות. בנקרה הכי גרוע- נכון שהסף לפסילת שופט הוא גבוה מאוד, אבל שופט שמתעלם מביקורת קשה שנמתחה עליו במחוזי, יתכן ותעמדי ברף