לדעתי כן, השאלה מה קורה עם יתרת הסכום שאתה לא מבקש

  • שאלה בהוצל"פ
    אסף | 30/04/2009 11:54

    האם ניתן לפתוח תיק הוצל"פ (בעקבות פס"ד כמובן) על חלק מסכום החוב? (וזאת כדי להמנע זמנית מתשלום של אגרת פתיחת תיק גבוהה)

    • לדעתי כן, השאלה מה קורה עם יתרת הסכום שאתה לא מבקש
      עו"ד מאיר | 04/05/2009 10:09

      הייתי פונה לפורום הוצל"פ לתשובה מקיפה

    • בטוח שכן, אבל
      תולי123 | 05/05/2009 18:05

      יש מחלוקת לגבי הנושא של יתרת החוב. בירור שערך מתמחה ממשרדי לא מזמן בלשכת ההוצל"פ העלה, כי יש בג"צ ישן שקובע שלא ניתן יהיה להגדיל את החוב בשלב מאוחר יותר, בשל הסתמכות של החייב. יחד עם זאת, לא ברור האם לשכות ההוצאה לפועל מתייחסות לכך בפועל. יש כאן סיכון מסויים שצריך להבהיר ללקוח משום שהן ההלכה והן הפרקטיקה אינם ברורים.