הודעה צד ג'

  • דמי ניהול
    אורח | 24/04/2009 11:23

    שלום , אודה לעזרתיכם . מכרתי נכס מסחרי במרכז קניות בו חברת ניהול . בהסכם הקונה מתחייב לחתום על הסכם ניהול . הקונה מתמהמה בחתימה על הסכם הניהול . הודעתי לחברת הניהול על תאריך מסירת החזקה וביקשתי שמיום זה דרישת התשלום לניהול תופנה לקונה . האם בהיעדר הסכם ניהול מול הקונה יכולה חברת הניהול להפנות את דרישת התשלום אליי? . האם יש בסוגיה זו נושא של זיקת הנאה , כלומר מאחר ואני לא נהנה מהנכס אין אפשרות לדרוש ממני את דמי הניהול . האם ברור שהחברה תפנה לקונה בדרישת דמי הניהול . בברכה.

    • הודעה צד ג'
      חיים | 01/05/2009 15:47

      ראשית יש לבדוק מהו תוכן החוזה בינך ובין חב' הניהול - מאוד ייתכן כי בהסכם ביניכם ישנה התייחסות מפורשת או משתמעת לסיטואציה שאתה מתאר ועל פיה יבוא הפיתרון. במידה ואין כל התייחסות, הרי שעל פניו (ומבלי לקרוא את החוזה) נראה כי לחב' הניהול הזכות לפנות אליך בדרישת שכר שהרי ההסכם בינך ובין הקונה שלך, אינו מחייב אותה והוא בינך ובין הקונה ותו לא. מאידך, ככל שתגיע תביעה מחב' הניהול כנגדך, שמורה לך הזכות לשלוח הודעה צד ג' כנגד הקונה ובעצם לומר - החובות שלי עברו לקונה והוא זה אשר אמור לחוב בכל החובות מול חב' הניהול... במידה והעניין לא בא על פתרונו ואתה לכאורה צובר חובות מול חב' הניהול מומלץ כי תפנה לעו"ד ע"מ להתחיל בפעולות מנע והכנה מול הקונה למקרה ש... בהצלחה