חוזה בע"פ הוא חוזה לכל דבר.

  • האם יש פה עילה לתביעה? חוזה שבע"פ
    יונתן | 08/04/2009 00:25

    שלום, אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלה הבאה נרשמתי לתוכנית לימודים, כאשר הלימודים מתבצעים דרך האינטרנט נציג המכללה הבטיח לי שבגלל שהלימודים מתבצעים באופן וירטואלי אני אוכל לשאול שאלות בפורום במכללה והם מתחייבים לכך שהמורה יענה לכך שאלה שלי עד 48 שעות בפועל זה לא כך ועובר זמן רב עד ששאלה נענית אם בכלל הם לא התחייבו לכך בחוזה בכתב אלה רק בחוזה בע"פ האם יש כאן עילה לתביעה, אני לא מצפה או רוצה להוציא מהם כסף אלא רק לבטל את התשלומים שאני אמור לשלם להם בכרטיס האשראי אשמח מאוד לעצה קטנה בקשר לעניין החוזה שבע"פ בתודה מראש לירן יונתן

    • חוזה בע"פ הוא חוזה לכל דבר.
      אורן | 10/04/2009 22:40

      ואולם, אם אינני טועה ההלכה האחרונה בנושא היא כי לא ציפיות האובייקטיביות של הצדדים קובעות (הלכת ברק) אלא מה שכתוב בחוזה (הלכת דנצינגר). בכל אופן, שלח מכתב רשום בו אתה מספר על ההבטחה וכי יש בה הפרה עם דוגמאות. אם זה ימשיך, תוכל לבקש כספך חזרה לאור פיספוס המטרה שבשירות אותו ביקשת.