תתלונן

  • אני הגשתי עתירה מינהלית למחוזי
    אבי | 05/04/2009 00:12

    ב"כ המשיב עורכת דין במקצועה טענה בדיון כי אני מגיש הרבה תביעות ונדמה לי שנקבה במספר 6 תביעות, ואני גורם לבלגנים בבית המשפט, וזה לא נכון. לא הגשתי 6 תביעות, וגם אם הגשתי תביעה או 2 חלקם גם זכיתי בהם, וזכותי להגיש תביעות כמה שאני רוצה. הטענה הייתה שאני כביכול מטריד את המערכת. לא משנה מה היתה תוצאה של העתירה המינהלית. השאלה שלי האם עו"ד יכול לטעון טענות מסולפות בבית המשפט, ואני יודע כי לפי האתיקה המקצועית עו"ד צריך לנהוג בהגינות כלפי יריבו (שזה במקרה אני) וינהל את המשפט בתום לב. עכשיו האם במקרה כזה אני רשאי להתלונן על אותה עורכת דין בלשכת עורכי הדין על פגיעה באתיקה המקצועית? תודה רבה מראש.

    • תתלונן
      ישראל | 05/04/2009 13:34

      תתלונן גם למבקר המדינה, במשטרה ובנציבות קבילות חיילים... ובכך למעשה תצדיק את הנטען כלפיך שאתה מתלונן/תובע סדרתי.

      • ועכשו ברצינות- עפ"י פס"ד בעליון של שופט ברק
        אריק | 06/04/2009 21:58

        לא ניתן להיסתכל על עבר היסטורי של הגשת תביעות או כפי שכונתה העותרת בעתירה "תובעת סידרתית" כעילה למחיקה על הסך בקיצר יש כאן טענה של עו"ד שספק לגיטימית וספק לא - תסתמך על הפסיקה ותטען שאין לקבל את טענתה, ואל תחשוב על שטויות כמו להגיש תלונה נגד עו"ד על זה כי אף אחד לא יסתכל על זה, תפקידו של עו"ד זה להיות נאמן לצד שהוא מייצג ולהעלות כל טענה שתשרת אותו כמובן תוך הקפדה על כללי האתיקה וההגינות. במקרה שלך אני לא רואה בעיה בהתנהגות הצד שכנגד אפילו אם טענו טענה עובדתית לא נכונה