חוזים

  • דיני חוזים - היחס בין מספר חוזים בהם הצדדים זהים
    wellwell | 31/03/2009 14:42

    הובאה בפני סוגיה משפטית שלא הצלחתי למצוא לה ולו כיוון או דוגמא אחת בפסיקה. הצדדים כרתו בינהם מספר חוזים. כיום הצד שנדרש לשלם לצד השני אינו מעוניין לשלם את התמורה שהתחייב באחד החוזים אך מעוניין להמשיך לקיים את החוזים האחרים. כלומר, הוא מעוניין להפר את החוזה עם הצד השני אבל להמשיך ולקיים את שאר החוזים ולחייב את הצד השני אף הוא לקיים זאת. לדוגמא, גנן מבצע עבודת גינון בבית הלקוח ובמקום עבודתו. למקום העבודה בוצעה הזמנה של ציוד יחודי שלוקח זמן רב עד שהוא מגיע. הלקוח אינו מעוניין לשלם את הסכום שהתחייב לשלם בגין העבודה שבוצעה בבית הלקוח ומעוניין לחייב את הגנן להמשיך ולבצע ולשלם גם בגין הציוד שהוזמן. איפה מחפשים לזה חומר? מה המינוח המשפטי שמתמודד עם היחס שבין שני חוזים כאשר הצדדים זהים. תודה לכולם על התרומה והעזרה

    • חוזים
      אחד | 31/03/2009 15:33

      הנתונים שהבאת כללים וקשה לענות מבלי לקור את החוזים עצמם. עם זאת, נקודת המוצא היא כי כל חוזה עומד בפני עצמו, אלא אם כן נאמר אחרת בחוזה. אם אין למשל תנאי המתנה חוזה אחד בשני, כל חוזה הוא עצמאי, גם אם הצדדים לשאר החוזים זהים. לכן, כל הפרה של חוזה, במקרה כזה, יכולה להוות עילת תביעה. לכן, קיימת חשיבות מכרעת לנוסח החוזה ותוכנו. .

      • אבסורדי משהו לא....
        wellwell | 31/03/2009 15:37

        החוזים הם בעל פה ולתקופה לא מוגבלת. הם קוימו על ידי הצדדים בפועל על ידי מתן שירות ותשלום מידי חודש. האם זה אומר שבעצם הוא צד אחד יכול לחייב את הצד השני לקיים חוזה למרות שהוא נמצא בהפרה בחוזה אחר.... נשמע קצת אבסורדי. שהרי הצד הנפגע יכול לטעון כי היה זה חוזה אחד ומספר חיובים בו ומשהצד השני לא עמד בחיוביו הוא הפר את החוזה. האם קיימים מבחנים מתי החוזה הוא חוזה יחיד ומתי החוזים הם נפרדים? התשלומים בגין השירותים שולמו לא באותם מועדים.

        • חוזים בע"פ - הכל פתוח
          אחד | 31/03/2009 16:12

          לא ציינת בהודעה הראשונה שהחוזים הם בע"פ. במקרה כזה - יש להוכיח את כל האלמנטים מבראשית. עצם כריתת החוזה, התנייתו בחוזה אחר, כוונת הצדדים וכ"ו. אם אין חוזה בכתב - יש סוג של מערב פרוע, כי הכל תלוי בהוכחות נסיבתיות למעשה. זה הסיכון המרכזי בחוזה בע"פ.

          • טובבבב!!!!  לת
            wellwell | 31/03/2009 18:12

        • אולי אפשר קיזוז  לת
          שירי | 10/04/2009 08:10