תביעה

  • העו"ד שלי רימה אותי, מה לעשות?
    אביחי | 28/03/2009 11:28

    היי, תבעתי פיצויים מחברה כלשהי וזכיתי. תחילה הוא רצה לשלם לי כמה אלפים פחות ממה שמגיע לי, לאחר שניצל את תמימותי. בפגישה לאחר מכן הגעתי ודרשתי ממנו את הכסף המגיע לי, שוב הוא ניצל את חוסר בקיאותי בחוזים וב"שפת עורכי דין" ו"התפשר" איתי על חצי מהסכום [פשוט אמר שהסכום הנותר זה מה שמגיע לו] - לא התווכחתי מכיוון ששוב פעם איכשהו האמנתי וגם כי למען האמת הרגשתי שמהפגישה הזאת אני לא אצא עם יותר ממה שהוא הביא לי. כשחזרתי הביתה התחלתי לחשוב והגעתי למסקנה שאני לא מוכן לוותר על מה שמגיע לי. מעבר לזה שמעכשיו אני לא אלך כמובן לאותו עו"ד, ובנוסף אני אהיה יותר סקפטי לעתיד [מטעויות לומדים לצערי], רציתי לדעת מה עליי לעשות כדי לקבל את כל כספי בחזרה. יש לי מסמך שכתוב כמה שמגיע לי וחוזה כמה מגיע לו, ככה שאני לא רואה איך אני לא אקבל את הכסף. הבעיה היא שהוא בנאדם מאוד חלקלק ומאוד תחמן. חשבתי לתבוע ממנו את מה שמגיע לי ואולי גם להתלונן הלאה [זה אפשרי?], אבל הוא עו"ד והוא מיומן בעיניינים הללו ואני לא. אודה לכל תשובה והצעה! מה עליי לעשות על מנת לקבל את כל הכסף המגיע לי? ואולי גם להתלונן עליו לאיזשהו מוסד [יש מוסד שבודק אמינות של עו"ד או משהו בסיגנון?] כדי שאחרים לא יפלו לידיים שלו לאחר מכן. תודה מראש!

    • תביעה
      אחד | 28/03/2009 22:05

      מאוד פשוט - אם יש לך מסמכים - כגון הסכם שכ"ט ו/או חוזה אחר שיכול להוכיח טענותיך - תתבע לפי גודל הסכום- בתביעות קטנות או סדר דין מהיר וכ"ו. לגבי עברות אתיות - ניתן להתלונן בלשכת עורכי הדין. יש ועדות משמעת ויש תקנון אתיקה. תתקשר אליהם והם ידריכו אותך.

      • תתקשר ללשכת עורכי הדין הם כבר יטפלו במקרה
        זיו | 29/03/2009 20:20

        בסמכותם אפילו להוראות לעו"ד להחזיר לך את הכסף ואף לשלם לך פיצוי על כך בקיצור ללשכה ודחוף