תשובה שלי

  • מי אמור לשלם לעו"ד על מכתב התראה, הלקוח או החייב
    מאני מאני | 17/03/2009 23:37

    מה הדין במצב הבא: שיק שניתן בתמורה לרכישה מסויימת חזר בשל טעות טכנית ומקבל השיק לא הודיע למוסר השיק כי השיק חזר מסיבה טכנית ופשוט מסר את זה לטיפולו של משרד עו"ד. העו"ד שלח מכתב התראה על כך שהשיק שלו חזר ודרש את סכום התשלום שבשיק בתוספת הוצאות על מכתב התראה בסך 200 ש"ח. זה שהשיק שלו חזר מעולם לא סירב לשלם עבור השיק , הוא אפילו לא ידע שהשיק שלו חזר והתכוון לשלם את מלוא הסכום, השאלה מדוע הוא צריך לשלם גם עבור מכתב ההתראה, בייחוד כאשר הטעות לסיבה הטכנית היתה היסב שגוי של האדם שהפקיד את השיק בבנק. ומכאן לעוד שאלה, האם עו"ד יכול לדרוש כל סכום עבור מכתב התראה, גם 500 ש"ח למכתב גם 1000 ש"ח למכתב ואז לקחת את זה מהחייב. האם החייב אמור לשלם את שכר הטרחה של העו"ד?

    • תשובה שלי
      דני | 18/03/2009 22:18

      כמו כל לגבי עניין העו"ד והשיק תנסי לדבר איתו על הקושי שלך ושאין לך ותורדי אותו דרסטית בשכר זה שהוא מבקש סכום מסוים לא אומר שהוא יהיה מוכן לקבל רק אותו, אני בטוח שב100 ש"ח ואף פחות תוכלי לפתור את הבעיה עקרונית עלות מכתב התראה היא על החייב מן הסתם לגבי שכר מקובל- דעה חלוקה, עו"ד לא יכול לבקש כמובן 2,000 ש"ח על מכתב התראה אך למעשה אין משהו שמגביל אותו יש בכללי לשכת עורכי דין תעריף מינימאלי לשכ"ט עבור מכתב לדעתי הוא לא יותר מ250 ש"ח (התעריף הוא המלצה ולא מחייב, יש עו"ד שיקחו גם פחות מכך) אם לדעת עו"ד מבקש שכר מופרז ניתן לפנות ללשכת עורכי הדין ולהתלונן על כך, ללשכה יש סמכות להפחית את שכ"ט ואף להורות על עו"ד להחזיר לך חלק מהכסף

      • באיזה חוק כתוב שעלות מכתב התראה היא על החייב?  לת
        תוהה | 18/03/2009 23:49

      • הערה
        עו"ד | 19/03/2009 12:16

        התעריף המינימלי המומלץ אין משמעו כי הסכומים הם "לא יותר מ- X", אלא לא פחות מכך. מי שגובה פחות מ- 250 ש"ח עבור מכתב התראה כנראה לא שווה גם את הסכום שהוא כן גובה עבור המכתב.