איך פותחים משרד עצמאי

  • איך פותחים משרד עצמאי
    עורכת דין | 10/03/2009 17:56

    אני עורכת דין עם 3 שנות ניסיון בתחום האזרחי הכולל בנקאות, הוצאה לפועל, כינוס נכסים, מקרקעין וכן בעלת ידע מועט בתחומים נוספים. השאלה שלי איך מגייסים לקוחות על בסיס קבוע, כלומר לקוחות שהם ריטיינר כמו בנקים או מוסדות שמזרימים עבודה באופן קבוע? כמו כן, הייתי שמחה לדעת איך מקבלים תיקים מהסיוע המשפטי, למשל בדיני משפחה או הוצאה לפועל, מה שכ"ט המשולם ע"י המדינה, האם זה כדאי? האם פשוט עליי לכתוב מכתב ולהציע את שירותיי למוסדות האלה בשיטה של "שלח לחמך על פני המים" ולחכות שמשהו יתפוס או שמא יש שיטות שלא ידועות לי. ולא אין לי קשרים בתחום, אם היה לי, אני מניחה שכבר הייתי פותחת משרד ולא שואלת את כל השאלות האלה. אשמח לשמוע רעיונות, עצות, מסקנות מניסיון וכו'.

    • איך פותחים משרד עצמאי
      עו"ד גיא בית און | 13/03/2009 09:57

      ראשית תשובה קצרה איך פותחים משרד עצמאי פשוט משכירים מקום ומביאים שולחן מחשב ספרות משפטית , הכי חשוב לשים שלט והנה משרד עצמאי. ברצינות. הייתי מציע לך לדחות את תוכניותך בשנה. כעצמאי ואני עצמאי מזה שלוש שנים ושלושה חודשים התקופה כעת היא קשה ביותר, ולכן באזור 2010 אם המצב יהיה יותר טוב יהיה לך הרבה יותר קל . או במידה ואין לך בעיה של כסף ואת לא צריכה כעת להרוויח את הכסף בשביל לחיות אז תפתחי עכשיו משרד על ידי שכירת חדר אני מציע באזור תל אביב ושיהיה בהצלחה. לקוחות מוסדיים יקח לך עוד כשלוש ארבע שנים לגייס הם לא באים כל כך מהר הם קודם כל הולכים לעורכי הדין עם הנסיון היותר עשיר. בתחום שלך גם קשה מאוד לפרסם , כך שהדרך הטובה ביותר להתחיל ולהשיג לקוחות היא על ידי הודעה לכל מי שאת מכירה שאת פתחת משרד עורך דין. ושנית תתמקדי בגביה אפקטיבית. שלישית את יכולה להשקיע בפרסום באינרנט למרות שאני בספק אם בהשקעה של 1000 דולר בחודש מה שאני משקיע בחודשיים האחרונים אם הדבר הזה בכלל אפקטיבי. שיהיה בהצלחה.

      • מחזק
        עורך דין | 13/03/2009 15:43

        אני מצטרף לדבריו של גיא. לעבוד (ולהצליח) כעו"ד עצמאי דורש הרבה יותר מאשר ידע ונסיון מקצועי. גיוס לקוחות על בסיס קבוע הוא בעייתי. כעו"ד עצמאית ולא מבוססת הסיכוי הכמעט יחיד שלך להשיג ריטיינרים הוא באמצעות קשרים, ולא באמצעות ידע ונסיון. אין מה לעשות, אבל זה המצב. לגבי סיוע משפטי, את יכולה לפנות אליהם ולבקש שיפנו אליך תיקים, לבקש פגישה בנושא וכו'. הם ייענו לפנייתך, וגם פה קשרים יכולים לעזור, רק אם קיים צורך בשירותיך מבחינתם בתחומים שבהם את עוסקת, ובאיזור הגיאוגרפי שלך, וגם אז - הפניית התיקים היא מזדמנת, לפי הצרכים, והשכר המשולם הוא מינימלי (ראי תקנות הסיוע המשפטי). לכל אלה יש להוסיף את "הצפת המקצוע", שגם לה יש את ההשלכות שלה, במובן זה שאת צפויה להתחרות בשוק שירד ממש לזנות. לכן, עצתי היא ללכת על המהלך - בנסיבות אלה - רק אם החלטת שזה ייעודך בחיים (להיות בעלת משרד עצמאי), ואם יש לך מספיק כסף כדי להחזיק את עצמך ואת העסק למשך תקופה משמעותית בלי הכנסות.

        • תודה על התגובות, אשמח לשמוע עוד
          עורכת דין | 15/03/2009 20:38

          הבעייה שגם כשכירה השוק מאוד תחרותי והמשכורות נמוכות ובסך הכל אני מכירה כמה עורכי דין שהתחילו מאפס, מכלום. היום לא כדאי להיות שכיר, אלא אם כן יש לך תנאים סבירים כשכיר ויש לך שעות עבודה גמישות. דווקא המיתון בשוק והצעות העבודה הגרועות לשכירים, הם אלה שדוחפים אותי לצעד הזה, כמעט בלית ברירה.