חחח- אחי כללי האתיקה - ברור שאסור לך!!!

  • דחוף עזרה
    עורך דין מאוד צעיר | 03/03/2009 18:21

    אבקש עזרתכם בבעיה הבאה. בהיותי עו"ד שכיר במשרד עורכי דין טיפלתי בעריכת טיוטת כתב הגנה לתביעה כספית. כיום עברתי לעבוד במשרד אשר הגיש את התביעה וברצוני להגיש בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה מאחר ולא הגשתי כתב הגנה במשרד הראשון במועד. האם יש פסול בכך?

    • חחח- אחי כללי האתיקה - ברור שאסור לך!!!
      ליאור | 03/03/2009 20:10

      אפילו אל תחשוב לעשות זאת - אתה פותח דלת שיתבעו אותך!!! תחשוב מה אתה טוען כאן בגלל מחדל שלך במקום אחר אתה רוצה לנצל ולהשיג בזה יתרון??? זה ממש לא אתי ואתה נחשף לתביעה גם מצד הלשכה אני ממש לא ממליץ לך אולי עדיף שתתן לעו"ד אחר לטפל בתיק הזה או לחלופין שיחתום בשמו

      • העניין צריך להיות כאן טובת הלקוח ולא שום דבר אחר
        לפי האתיקה | 04/03/2009 15:13

        לכן עצתי לך היא להסביר במשרד הנוכחי מה שקרה, כרגע אתה מחויב ללקוח במשרד בו אתה עובד, שהוא התובע. אם לא תוגש בקשה לפס"ד בהעדר - הלקוח הזה ינזק. כבר פגעת בלקוח אחד - לא צריך לפגוע גם בשני. תחשוב על כך שבכל מקרה הלקוח הזה ירצה לדעת מה קורה עם התביעה שלו, ובכל מקרה יגלו שכתב הגנה לא הוגש. לפחות תצא מזה הוגן. לא תמיד כסת"ח הוא התשובה לכל דבר.

    • עבירה אתית ממדרגה ראשונה
      שש | 05/03/2009 09:42

      אסור לך לייצג כנגד לקוח שלך לשעבר באותו עניין ממש. יש על זה כללי אתיקה מפורשים. הלקוח שבעבורו לא הגשת את כתב ההגנה במועד ירוץ ישר ללשכת עורכי הדין. לא מציעה לנסות אפילו.

      • תודה לכל המגיבים
        עורך דין מאוד צעיר | 05/03/2009 10:37

        אני מודה לכולכם על התשובה. בינתיים פיטרו אותי מהמשרד האחרון ועברתי למשרד חדש (שלישי במספר) אשר בו נתקבלה הודעת צד שלישי מהמשרד האחרון שממנו פוטרתי. האם יש מניעה כעת כי אגיש הודעת צד רביעי כנגד הלקוח בו טיפלתי במשרד הראשון? אבהיר כי עילת התביעה בהודעת צד רביעי אינה קשורה למידע שקיבלתי בעבר.

        • לדעתי יש מניעה
          שש | 05/03/2009 10:53

          גם אם לא מדובר באותן עובדות שמבססות את העילה, עדין מדובר באותו עניין, אותה פרשה, והאיסור הוא לייצג נגד לקוח בעבר באותו עניין. לדעתי אסור לך להיות מעורב בתיק. דרך אגב, גם אני עברתי ממשרד למשרד, והמשרד החדש מייצג נתבעת בהודעה לצד ג' בתיק שבו במשרד הקודם ייצגתי נתבעת אחרת באותה הודעה לצד ג'. לכאורה הן באותו צד (ולכן זה לא לייצג "נגד לקוח"), אבל מאחר שעלולות להיות להן גם טענות אחד נגד השנייה בשלב מאוחר יותר של התיק, אני נמנעת מלטפל בתיק - למרות ההיכרות הטובה שלי איתו מהמשרד הקודם. הבוס שלי במשרד הקודם (שאיתו שמרתי על קשר והיחסים טובים) בפירוש אמר לי כי לדעתו מתעוררת כאן בעיה אתית.

        • צירוף מקרים מוזר ביותר
          פ | 05/03/2009 13:41

          עברת 3 משרדים וכולם מתעסקים עם אותו התיק בדיוק?!?! מה נסגר פה?!

          • שוב תודה למגיבים + עדכון
            עורך דין מאוד צעיר | 05/03/2009 17:40

            בינתיים פיטרו אותי גם מהמשרד השלישי כי הטרדתי מינית את הבוס שלי. מאחר ואני כעת מחוסר עבודה, החלטתי לבדוק אפשרות להציע את עצמי לשמש בורר בין הצדדים. האם העובדה שאני שייך לאותה עדה של מנהל התובעת פוסלת אותי מלשמש בורר אובייקטיבי. גילוי נאות - בעדה שלנו לועסים אבל לא מסטיק.