המונח הנפוץ הוא: הבטחה שלטונית

  • הבטחת רשות והפרתה
    + | 09/02/2009 16:32

    שלום לכולם, האם יצא לכם להתקל בנושא של הפרת הבטחת רשות? (רשות הבטיחה דבר מסויים, קיימה אותו לאורך מס' שנים ופתאום עכשיו רוצה לבטלו מכל מיני סיבות) אשמח אם מישהו יכול להפנות לספרות בתחום של הבטחת רשות והפרתה. תודה

    • המונח הנפוץ הוא: הבטחה שלטונית
      ס | 09/02/2009 21:15

      בהקשה בגוגל או כל מאגר משפטי יעלו מיד פסקי דין רבים הנוגעים לסוגיה של הבטחה שלטונית ו"הפרת הבטחה שלטונית" על ידי הרשות. ישנו פס"ד מנחה מלפני הרבה שנים שכרגע איני זוכר את שמו. אני משוכנע שבקריאה קלה של כמה פס"ד אחרונים יאוזכר הפס"ד המנחה ותגיע למקור. בעיקרון יש מס' מבחנים מתי הפרת ההבטחה עשויה להיות לטובת הניפר.