להיות אמא זה מחייב - וזה מסב המון אושר

  • מחפשת עבודה כעו"ד
    עו"ד עצובה... | 07/01/2009 23:12

    אני עו"ד צעירה עם נסיון בתחום מסויים של 8 שנים, התראיינתי במספר משרדים. והסיבה שאני עדיין מחוץ למעגל העבודה היא העובדה שאני אמא ! וזאת חרף הניסיון העשיר שלי וההכשרה שכוללת 2 תארים באוניברסיטה ועוד.. בטלים??? לא יודעת למה בחרתי לשתף אתכם קוראי הפורום ? אוליי זו במה לקרא לעו"ד תנו גם לאמהות הזדמנות...

    • להיות אמא זה מחייב - וזה מסב המון אושר
      עו"ד1 | 08/01/2009 08:32

      דברים שאמרת מן הלב חודרים אל הלב. אבל יש מחיר לכל דבר: את יודעת. אולי פשוט תחפשי תחום אחר, משיק או מקביל - ולא ממש במרכז העשיה המשפטית. נראה לי ששם יהיה לך קל יותר לקבל את מבוקשך. כמו כן לא כתבת כמה שעות עבודה ביום אתה רוצה לעבוד?

      • לעו"ד המחפשת עבודה
        מערכת | 08/01/2009 08:50

        אנא צרי קשר עם מערכת האתר - אולי ישנה משרה שנוכל להציעך: כאמא עו"ד לחצי יום. צור קשר בברכה, הנהלת האתר

      • להיות הורה זה מחייב
        עו"ד תמר פישהוף | 08/01/2009 09:19

        מדבריך משתמע כאילו אמהות היא דבר מחייב ולפיכך, אינו מאפשר לעסוק במקצוע עריכת הדין. הרשה לי לחלוק עליך: ניתן לעבוד במשרה שפויה לחלוטין, של שמונה שעות ביום (ולפעמים גם יותר) וגם לנהל בית ולגדל ילדים. זה תלוי, כמובן, בהרבה גורמים, אשר אחד מהמכריעים שבהם הוא תפיסתו של בן הזוג את מחויבותו כהורה או כאחראי לבית במידה זהה לאשה. ילדים אכן מסבים אושר, אך בין נתון זה לבין קריאתך לאשה מוכשרת שמחפשת את פרנסתה בכבוד אין כל קשר.

        • תואר במשפטים מאוניברסיטה?
          גיל | 08/01/2009 09:22

          אם כן, זה מראה שהמצב ממש לא טוב בשוק הייתי מציע להאזר בסבלנות

    • עו"דית עם ילדים - אל תתיאשי אלא שני גישה
      עו"ד אם | 08/01/2009 11:34

      שלום רב, אני עו"ד בעלת שני תארים בהצטיינות ובנוסף אם לשישה ילדים. כן, זה אפשרי. הכל עניין של גישה. אם תאמיני שהילדים הם לא גורם מונע אלא הם הכוח המניע (יחד עם הבעל), תדעי ותצליחי בכל אשר תפני. אני חושבת שהבעיה שלך מתחילה בקו"ח. בקו"ח את לא חייבת לציין שאת אם לילדים. (השאירי את זה לריאיון, ורק אם תישאלי על כך). במידה שלא ציינת זאת בקו"ח, כנראה בעייתך בשלב הראיונות, ויתכן שאת משדרת מעט חשש של תיפקוד כעו"ד בשילוב עם היותך אם במשרה מלאה. דעי לך, הנקודה הזו צריכה קודם לכל להיות ברורה לך עצמך. היותך אם לא מהווה חסם. להיפך, זה יכול להעיד על עוצמותיך ועל יכולותיך לעבוד ולהשתלט בו זמנית על מספר תחומים שונים. זו מיומנות מאד מאד מיוחדת. זנ מעיד על יכולתך לעמוד בלחצים. זה מעיד על כישורך לקבל החלטות. זה מעיד על כושר התימרון שלך. בקיצור זה מעיד שאת ממש ממש מיוחדת. הכל מתחיל בראש,ומשם עובד המסר שאת מעבירה למראיינים הפוטנציאלים שיראיינו אותך. לדעתי, עלייך לשנות גישה, היי בטוחה בעצמך כעו"ד (וגם כאם). שדרי יכולת התמדה בעבודה למרות הקשיים עם גידול ילדים בבית. העבירי מסר, שאם יקרה משהו, נניח בשעות העבודה (ילד חולה, חלילה), את תסתדרי במינימום פגיעה בעבודתך כעו"ד. בקיצור, הציגי דמות עם כתפיים רחבות מאד. אוכל לעודד אותך שזה אפשרי. כל חיי עבדתי כשכירה למעלה מ-10 שעות ביום. היום אני עו"ד עצמאית. ילדי גדלו מקטנות לעצמאות ולמצוינות למרות, ואולי בגלל, ההשקעה הרבה שלי בעבודה. גם עתה יש לי ילד בן 3. הסיפוק אדיר. ובכל מקום שהצעתי את מועמדותי, נדהמו (את מקבלת את הפידבק מיד) מהיכולת שלי להשקיע ולנהל בית לתפארת בלי שמישהו יזהה קושי כלשהו. כך מצאתי התמחות בקלות שבה הייתי כמו כל מתמחה ועבדתי עד 8-9 בערב ולעיתים לוקחת חומר הביתה. בלי להתפנק ובלי להישבר. ולא אומר שלא היו קשיים, היו והיו. אך התמודדתי איתם, ואני מתמודדת יום יום, מבלי שחשפתי בעבודה עד כמה הוא קשה לי. גם כעצמאית מאני ממשיכה באותה משמעת עצמית, מסירות ללקוחות והשקעה. כי רק כך עושים את זה גם עו"ד וגם אם.

      • גם אמא ועו"ד
        שיפרה | 08/01/2009 12:43

        גם אני אמא צעירה ועו"ד טרייה מאוד וכן מצאתי משרה שמתאימה לי מאוד עם בוסית מקסימה מאוד . אני אומרת שאולי קצת יותר קשה למצוא עבודה אבל אפשרי אל ייאוש ובהצלחה!!!

        • מתמחה אמא
          אמא | 26/01/2009 21:29

          אני בניגוד מחפשת התמחות ואמא כל המשרדים רוצים משמונה עד שמונה אני מוכנה עד שש ולהשקיע ולקחת הביתה אבל עדיין. מה אפשר לעשות? מי מתחשב באמהות? יש התייחסות אחרת לעומת כל אחד שיכול לתת את אותן שעות עבודה ויכול להיות שאני יותר טובה...